Η Νέα Δημοκρατία είναι σε επαγρύπνηση και παίρνει πρωτοβουλίες

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Newsroom» με τους Απόστολο Μαγγηριάδη και Σταύρο Ιωαννίδη, το πρωί της Δευτέρας 10ης Αυγούστου:

  • Η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επαγρύπνηση για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια ανακοίνωση όπου καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι υπέγραψε μια επισπευσμένη και τμηματική συμφωνία με την Αίγυπτο από την οποία ευτυχισμένη βγαίνει μόνο η Τουρκία – κάτι το οποίο όμως φάνηκε ότι δεν ισχύει από την αντίδραση της Τουρκίας που έβγαλε αμέσως το πλοίο για γεωτρήσεις. Επιπλέον, ακόμα και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν «φωνές» που διαφωνούν και διαφοροποιούνται από αυτή την επίσημη ανακοίνωση, όπως οι «53» με τον κ. Τσακαλώτο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, αλλά παίρνει πρωτοβουλίες, οι οποίες μάλιστα φέρνουν και αποτέλεσμα.
  • Όσον αφορά στα κρούσματα του Covid 19, νοιώθω ανήσυχος, στεναχωρημένος και λίγο θυμωμένος με την ανευθυνότητα ορισμένων συμπολιτών μας. Το ύψιστο διακύβευμα είναι η δημόσια υγεία. Όμως, πρέπει να προφυλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και την πραγματική οικονομία.
  • Κατ’ αρχάς, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες που «έχασαν» δικούς τους ανθρώπους στις πλημμύρες της Εύβοιας. Η κινητοποίηση της κυβέρνησης ήταν τεράστια από την πρώτη στιγμή – κάτι που αποδεικνύουν τα ίδια τα στοιχεία, αφού έγιναν 97 απεγκλωβισμοί, από τους οποίους 43 με εναέρια μέσα και 54 με πλωτά και χερσαία μέσα.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=QlQpApdwVws&feature=youtu.be