ΑΧΑΪΑ: Ανεβαίνει η πληρότητα των ξενοδοχείων της Πάτρας από Έλληνες επισκέπτες – Λιμάνι και Αεροδρόμιο στα μισά από πέρυσι

Τουριστικοί παράγοντες της περιοχής εκτιμούν ότι- για την περιοχή  η παρτίδα του τουρισμού με ασφάλεια έναντι στον κορονοϊό, δεν χάθηκε ακόμη.
«Επιβεβαιωτικά της καταγραφής πολλών κρουσμάτων σε κάθε νόμο όπως και στην Αχαΐα καταγράφονται σποραδικά τελευταία,  που δεν χαρτογραφούνταν νωρίτερα» αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Τελώνης.
Στο λιμάνι της Πάτρας όσο και στο Αεροδρόμιο Αράξου  η κίνηση είναι κατά 50% τουλάχιστο χαμηλότερη από το 2019, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ιουλίου.
Στην Πάτρα υπάρχουν ακόμη ξενοδοχεία κλειστά ενώ στα μεγάλα τουριστικά καταλύματα, στη  Δυτική Αχαϊα, όσα άνοιξαν, η πληρότητα είναι κάτω από 60% κατά τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.
Τα ξενοδοχεία που βρίσκονται περιαστικά της Πάτρας , έχουν μια πληρότητα της τάξης του 80% και αυτό οφείλεται στον εσωτερικό τουρισμό.

Η Πάτρα και άλλες πόλεις της Περιφέρεια προσφέρουν ελκυστικά τουριστικά πακέτα και αποτελούν πόλο έλξης για τους Ελληνες και –κυρίως- τους κατοίκους στο Λεκανοπέδιο.