(Φωτο)-Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στην Ηλεία

Εντοπίστηκε, χθες το μεσημέρι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, σε χωριό της Ανδρίτσαινας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ανδρίτσαινας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική έκταση οργανωμένη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από (67) δενδρύλλια, βρισκόμενα σε πλήρη ανάπτυξη, το ύψος των οποίων ξεπερνούσε τα (2,5) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.

Τα δενδρύλλια ήταν φυτεμένα σε ελικοειδή μορφή, ανάμεσα σε θάμνους και σε δέντρα, που τους παρείχαν φυσική κάλυψη και σε απόσταση (150) μέτρων περίπου, από την οικία του.

Επιπλέον, για το πότισμα των φυτών, ο δράστης χρησιμοποιούσε πλαστικό αγωγό άρδευσης συνδεδεμένο με μοτέρ, του οποίου η ηλεκτροδότηση επιτυγχανόταν μέσω καλωδίου συνδεδεμένο με ηλεκτρολογικό πίνακα της οικίας του.
Σε έρευνες που ακολούθησαν, στο χώρο της φυτείας, καθώς και στην οικία και σε αποθήκη του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν γεωργικά εργαλεία (ποτιστήρι, αξίνα, δοχεία λίπανσης φυτών), καθώς και
(41) γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο θα αποκόμιζε από την παράνομη δράση του, ανέρχεται περίπου στις (100.000) ευρώ.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.