(Φωτό)-Ορκωμοσία των νέων υπουργών: Τα λευκά της Ζωής Ράπτη, οι μάσκες και ο… Άδωνις Γεωργιάδης

Με πρωτόκολλο… πανδημίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η ορκωμοσία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου, με τις μάσκες και τις αποστάσεις να κλέβουν την παράσταση.

Όχι μόνο, γιατί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρίσει νωρίτερα τις μάσκες στα νέα κυβερνητικά στελέχη ως και αναμνηστικό δώρο της σημερινής ημέρας, αλλά και γιατί μάσκες φορούσαν όλοι οι παριστάμενοι στην τελετή, πλην των ιερέων, που χοροστάτησαν σε αυτή.

Με λευκή μάσκα και το εθνόσημο σε εμφανή θέση υποδέχτηκε τον Πρωθυπουργό και τους νέους υπουργούς η Πρόεδρος της Δημοκρατίας,Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο κ. Μητσοτάκης προσήλθε και αποχώρησε τελευταίος από την τελετή, φορώντας αδιάλειπτα την μάσκα προστασίας του, υφασμάτινη και σε σκούρο μπλε χρώμα με το εθνόσημο στη μία γωνία της. Την ίδια μάσκα φορούσαν σε όλη τη διάρκεια της τελετής και οι νέοι Αναπληρωτές Υπουργοί, Θόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Παπαθανάσης και οι τρεις νέοι Υφυπουργοί, Ζωή Ράπτη, Νίκος Ταγαράς και Πάνος Τσακλόγλου.

Ο τελευταίος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας (στη μόνη στιγμή που η κ. Σακελλαροπούλου αποχωρίστηκε για κάποια λεπτά την μάσκα της), ενώ προηγήθηκε η ορκωμοσία των υπόλοιπων μελών της κυβέρνησης με θρησκευτικό όρκο.

orkwmosia__3_
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
orkwmosia__2_
Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στο Προεδρικό Μέγαρο από τους πρώτους κατέφθασε και ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, για να παρακολουθήσει από κοντά την ορκωμοσία του κ. Παπαθανάση, μαρτυρώντας την καλή χημεία μεταξύ τους. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να φωτογραφηθεί μαζί του και τον κ. Παπαθανάση μετά το πέρας της τελετής, στις παραδοσιακές φωτογραφίες – ενθύμια.

Στα λευκά ντυμένη, η νέα Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, επέλεξε ένα λευκό ταγέρ με μαύρες γόβες γα τη σημερινή τελετή, συγκεντρώνοντας ως η μόνη νέα Υφυπουργός τα φωτογραφικά φλας.

orkwmosia__7_
Η Ζωή Ράπτη
orkwmosia__4_
Ο Νίκος Ταγαράς

Εκτός από τους ιερείς, με μάσκες και τηρώντας σαφείς αποστάσεις στο Προεδρικό Μέγαρο εμφανίστηκαν όλοι οι παριστάμενοι και το προσωπικό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ αντισηπτικό χρησιμοποιούσαν ο ένας μετά τον άλλο όλοι οι υπουργοί, πριν την καθιερωμένη υπογραφή τους στο προεδρικό διάταγμα, καθώς χρησιμοποιούσαν όλοι την ίδια πένα.

orkwmosia__6_
Ο Νίκος Παπαθανάσης
orkwmosia__1_
Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης
orkwmosia__5_
Ο Πάνος Τσακλόγλου