(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ: Ονειρική βραδιά για τη Μελίνα στο Αρχαίο Θεάτρο Αιγείρας

Μια ονειρική βραδιά σε έναν χώρο όπου το θέαμα μετατρέπεται σε μυσταγωγία. Κάτω από το φως της πανσελήνου, στον εκπληκτικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου της Αιγείρας, η ζωή της Μελίνας Μερκούρη εκτυλίχθηκε μέσα από τους ρόλους της, την καριέρα της ως ηθοποιού και ως πολιτικού, την αντιστασιακή της δράση στη χούντα αλλά και μέσα από τα τραγούδια της.

 

Στο ρόλο της Μελίνας, η σπουδαία ηθοποιός Δήμητρα Χατούπη, ξεσήκωσε σε πολλά σημεία το κοινό, συνοδευόμενη από τρείς υπέροχες ερμηνεύτριες, την Ηρώ Σαΐα, την Αντριάνα Μπάμπαλη και την Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου. Το κοινό τραγούδησε μαζί τους τις όμορφες μελωδίες, άλλοτε διασκεδαστικές και άλλοτε νοσταλγικές. Τη μουσική επιμέλεια είχε ο Σάκης Παπαδημητρίου, ενώ στο πιάνο ήταν ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. Την επιμέλεια των video της παράστασης είχε ο Ανδρέας Άννινος ενώ τα κείμενα και τη σύνθεση της παράστασης είχε κάνει η Μαρία Παναγιωτακοπούλου.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, εκφράζοντας τη χαρά του για την πραγματοποίηση του αφιερώματος στην εμβληματική προσωπικότητα της Μελίνας Μερκούρη στο υποβλητικό μνημείο του Αρχαίου Θεάτρου της Αιγείρας.
Τη βραδιά χαιρέτησε και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά η οποία εξέφρασε τη συγκίνησή της για την πραγματοποίηση του μοναδικού αυτού αφιερώματος στη Μελίνα Μερκούρη, το οποίο αποτελούσε και προσωπική της επιθυμία εδώ και χρόνια. Εν συνεχεία ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της υπέροχης εκδήλωσης. Τέλος, η κα Τσουκαλά υπογράμμισε τη σημασία της ολοκλήρωση του έργου σήμανσης και του ηλεκτροφωτισμού του ιστορικού μνημείου όπως και το γεγονός πως τώρα πια το Αρχαίο Θέατρο είναι επισκέψιμο , βήματα που αποτελούν απλώς την αρχή για την περαιτέρω ανάδειξή του και έγιναν ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
Παρόντες στην εκδήλωση πλήθος αιρετών και αυτοδιοικητικών καθώς και εκατοντάδων θεατών που απόλαυσαν αυτό το μοναδικό αφιέρωμα.