Αδιαφορία των υπευθύνων για τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων στα στρατόπεδα

Την αδιαφορία των υπευθύνων, της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τις συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων στα στρατόπεδα παρά την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού ανά τη χώρα επισήμανε μιλώντας στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Νίκος Αργυρίου εκ μέρους του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» o οποίος και περιέγραψε τι συμβαίνει σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζουν για το θέμα πολλά ΜΜΕ.

Ο κ. Αργυρίου στον Απόστολο Λυκεσά και τη Σταυρούλα Πουλημένη μίλησε για τα κρούσματα στο Στεφανοβίκειο Βόλου για το πως δεν πάρθηκαν από τη διοίκηση του στρατοπέδου μέτρα για προστατευτούν οι φαντάροι και πως το μόνο μέσο αυτοπροστασίας που τους έχει δοθεί είναι μια μάσκα.

Ο κ. Αργυρίου εξήγησε ότι μετά από έλεγχο που έγινε στο Πεντάγωνο έχουν εντοπιστεί 13 κρούσματα και αυτό είναι ενδεικτικό της διασποράς και του τι μπορεί να συμβαίνει στα στρατόπεδα της χώρας καθώς δεν τηρούνται κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.

Επισήμανε δε ότι και στο Στεφανοβίκειο έγινε απολύμανση μετά τον εντοπισμό των τριών κρουσμάτων και οι επιστολές που λαμβάνουν και οι διαμαρτυρίες από φαντάρους που υπηρετούν τώρα τη θητεία τους αποδεικνύει την αδιαφορία της πολιτείας και πως τα όποια μέτρα λαμβάνονται πχ να δοθούν απορρυπαντικά, απολυμαντικά και άλλα δίνονται μετά από μεγάλες αντιδράσεις.