Πιθανόν στις αρχές του 2021 το εμβόλιο για τον κορονοϊό

European Commissioner for Health Stella Kyriakides talks to journalists during a news conference at the EU headquarters in Brussels, Monday, Feb. 24, 2020. The European Union's top health and crisis management officials called for vigilance Monday, saying the spread of the virus in Italy shows how quickly things can change, but they urged citizens not to panic and said there is no plan to close any of Europe's borders. (AP Photo/Francisco Seco)

Για το θέμα του εμβολίου που θα αφορά τον κορονοϊό μίλησε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών που αναπτύσσουν το εμβόλιο, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες, εάν προχωρήσουμε θα είναι ίσως τέλος χρόνου, αρχές του επομένου. Η παραγωγή θα πρέπει να είναι μεγάλη για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον πληθυσμό. Μέχρι τότε θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, αυτό είναι τεράστιας σημασίας».

Επιπλέον, η Επίτροπος ανέφερε ότι «στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες και όλες οι χώρες, ανεξαρτήτως εάν είναι μικρή ή μεγάλη χώρα».