Ρίχνει τους τόνους ο Ακάρ: «Να επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές με την Ελλάδα»

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Ακάρ φέρεται να δήλωσε πως “πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο”, δύο εικοσιτετράωρα μετά την αιφνιδιαστική επιθεώρηση που πραγματοποίησε σε μονάδες στα σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, γνωστοποιώντας μάλιστα πως περιμένει στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες Έλληνες, με δεδομένη την επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε σταθερά προσηλωμένος στην πάγια θέση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. «Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», κατέληξε.