Μάσκες τέλος (όχι για τον covid-19)

Άρθρο του Αντιδημάρχου Διοίκησης και Οικονομικών, Διονύση Πλέσσα

Σε ανακοινώσεις των παρατάξεων τους οι κύριοι Νικολόπουλος και Ρώρος, αναφέρουν πως οι εργαζόμενοί μας  (κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων) θα πληρωθούν με την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης (!!!).

Καταρχάς θα πρέπει να πούμε πως πολιτική επιλογή των κομμάτων –κυβερνήσεων τους (δεξιάς και αριστεράς) και (Ν.Δ. με ΠΑΣΟΚ) σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε., είναι η ανακύκλωση της ανεργίας  με τα 8μηνα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ με μισθό 540 ευρώ (!!) αντί για μόνιμες θέσεις εργασίας.

Διαφημίστηκε ως μοντέλο για χιλιάδες θέσεις εργασίας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  και στη συνέχεια  από την Ν.Δ.

Δεν είναι τυχαίο που ό,τι λέει ο κ. Νικολόπουλος λέει και ο κ. Ρώρος και αντίστροφα, όπως διαβάσαμε στις ανακοινώσεις τους.

Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι λένε από την στάση και την επιλογή των παρατάξεων αυτών.

Όψιμοι και κάλπικοι υποστηρικτές φυσικά.

Ας τα πούνε στους εργαζόμενους οι οποίοι δεν ξεχνούν!!!

Ο κ. Νικολόπουλος δεν είναι αυτός που με την ιδιότητα του βουλευτή  με ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών στις 15-1-19, καλούσε την κυβέρνηση να κινήσει διαδικασίες σε βάρος του Δημάρχου Πατρέων  Κώστα Πέλετίδη, επειδή  επανατοποθέτησε στις θέσεις τους, τους εργαζόμενους της κοινωφελούς, όταν με προσωρινή διαταγή δικαστηρίων επανήλθαν στην εργασία τους;

«Αφού γνώριζε τις παραμέτρους του προγράμματος ο κ. Πελετίδης, γιατί τοποθέτησε στις θέσεις τους, τους 32; (σ.σ. Ήταν η 1η προσωρινή διαταγή τότε). Ποια  είναι η θέση του Υπουργού Εργασίας για την ενέργεια του Δημάρχου  Πατρέων; Προκύπτει  κάποια παρατυπία και αν ναι θα κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες;»

Αυτά  ζητούσε και κατέθετε  κατά των εργαζομένων  προς τον αρμόδιο Υπουργό και κατά του Δημάρχου ο κ. Νικολόπουλος που τώρα δήθεν… τους  υποστηρίζει και χαίρεται (!!!) για την πληρωμή τους.

Από την άλλη η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  του κ. Ρώρου  δείχνει τώρα το ενδιαφέρον της για την πληρωμή των εργαζομένων και πως από την εναλλακτική πρόταση θα πληρωθούν όπως επίσης λέει.

Όψιμο αυτό το δήθεν ενδιαφέρον.

Όταν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς  είχαν κατασκηνώσει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ  διεκδικώντας την παράταση του προγράμματος  μήπως τους είχε  υπερασπιστεί ο κ. Ρώρος  και η παράταξη  του; Ξέρουν οι ίδιοι  οι εργαζόμενοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν  κυβερνούσε τότε;  Υποψήφιός  του δεν ήταν;

Υποψήφιος Δήμαρχος δεν ήταν που ακόμα και στο αίτημα της συντονιστικής επιτροπής των εργαζόμενων για συνάντηση ούτε καν απαντούσε;

Ποιοί στήριζαν αλήθεια και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τους σε Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  ΟΑΕΔ και αρμόδια Υπουργεία; Οι παρατάξεις αυτές;  Kαι αυτό το ξέρουν οι εργαζόμενοι.

Η Δημοτική Αρχή φυσικά ήταν στο πλευρό τους. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα της Ν.Δ. δεν ήταν αυτές που στα αιτήματα της Δημοτικής Αρχής  υπέρ των εργαζομένων απαντούσαν και απαντούν  αρνητικά ακόμα  και στα στοιχειώδη, να έχουν δηλαδή το δικαίωμα οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς να εγγραφούν, μετά τη λήξη του προγράμματος, στο ταμείο ανεργίας;

Όταν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι προσέφευγαν  αναγκαστικά  στα δικαστήρια  για να επανέλθουν  στη δουλειά τους  ποιοι  ήταν εκεί και ποιοι κατέθεταν υπέρ τους;  Oι παρατάξεις αυτές ή η Δημοτική Αρχή;

H Δημοτική Αρχή  φυσικά. Και αυτό το ξέρουν οι εργαζόμενοι.

Πάμε τώρα στην πληρωμή τους.

Από τις παρατάξεις τους και την εναλλακτική πρόταση θα πληρωθούν όπως λένε.

Έτσι ε;

Να αναφέρουμε κάποια στοιχεία που είναι αμείλικτα:

Μετά την τελευταία απόφαση των δικαστηρίων σε αλλεπάλληλες συσκέψεις του Αντιδημάρχου Οικονομικών με τις Υπηρεσίες μας, (διότι  το ποσό όπως γνωρίζουν είναι αρκετά υψηλό) και με κύρια κατεύθυνση την πληρωμή των εργαζομένων μας, ποιος εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή την αναμόρφωση του προϋπολογισμού με εξασφαλισμένο ποσό 2.062.000 ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι  μας της κοινωφελούς;

Με την υποχρηματοδότηση και οικονομική ασφυξία που έχουν φέρει τον Δήμο οι κυβερνήσεις τους αλλά και όλες οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων  Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ  κυριολεκτικά βγάλαμε  «από τη μύγα ξύγκι»

Οι παρατάξεις αυτές ή η Δημοτική Αρχή;

H Δημοτική Αρχή φυσικά!

Υπενθυμίζουμε ότι πρώτα περνάει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και μετά η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εισάγεται για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για να δούμε λοιπόν τι  ψήφισαν στην Οικονομική Επιτροπή για την πληρωμή των εργαζομένων της κοινωφελούς οι παρατάξεις  του κ. Ρώρου και του κ. Νικολόπουλου που αυτοδοξαζόμενες «πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες»  στους εργαζόμενους  ότι δήθεν από την εισήγησή τους  θα πληρωθούν, όπως διαβάσαμε στις ανακοινώσεις τους…

Λευκό ψήφισαν.

Η Δημοτική Αρχή την ίδια εισήγηση έφερε και ψήφισε για την πληρωμή τους και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πράξαμε ακριβώς ότι είχαμε πει στους εργαζόμενους, τόσο στους αγώνες τους, όσο και στις δικαστικές τους διεκδικήσεις.

Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν ψηφίζει για τους εργαζόμενους ανάλογα με τη μέρα, με τη συνεδρίαση  και με τη σκοπιμότητα. Για την πληρωμή των εργαζομένων θα μπορούσαν να ψηφίσουν υπέρ στην Οικονομική Επιτροπή και να επιφυλαχθούν  για τα άλλα θέματα  της αναμόρφωσης  στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Ούτε καν αυτό. Εκεί δεν ετίθετο θέμα πληρωμής τους; Πρώτο θέμα το είχαμε φέρει.

Για να έχεις όμως αταλάντευτη θέση και να είσαι με τους εργαζόμενους πραγματικά και όχι υποκριτικά και με σκοπιμότητα, προϋποθέτει να παλεύεις γι’ αυτούς και όχι να υπηρετείς το πολιτικό σύστημα που τους λεηλατεί, τους καταδικάζει  στη μακροχρόνια ανεργία  και αν τύχει μια φορά στα τέσσερα χρόνια  τους προσλαμβάνει για 8 μήνες  με μισθό ψίχουλα .

Ούτε να είσαι πολιτικός καιροσκόπος.

Ούτε επίσης να παίζεις παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων τόσο για τη δουλειά τους, όσο και για την πληρωμή τους.

Για το τελευταίο δε και για το από ποιους θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς μέσω της αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού που η Δημοτική Αρχή έφερε,  ας πάνε να ρωτήσουν τους ίδιους τους εργαζόμενους, με τους οποίους, για άλλη μια φορά, είχαμε  συγκέντρωση  και συζήτηση μαζί τους.

Θα πάρουν την απάντησή τους, όπως και απάντηση για την  υποκρισία τους.