(Βίντεο)-Τι είπε ο Άγιος Παΐσιος στον ηθοποιό Πέτρο Ξεκούκη

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Πέτρος Ξεκούκης στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι #not» το πρωί της Πέμπτης.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στους ρόλους που έχει απωθημένο, την ηλικία του, τον Άγιο Παΐσιο αλλά και τη Θεία Κοινωνία.

Ο Πέτρος Ξεκούκης ομολόγησε την ηλικία του χωρίς φόβο και τόνισε πως είναι 58 χρόνων. Σε ερώτηση σχετικά με τους ρόλους που έχει απωθημένο, ο ηθοποιός τόνισε πως: «Πολλοί ρόλοι μου έχουν μείνει απωθημένο. Το θέμα είναι ποιος θα με εμπιστευτεί να κάνω “Άμλετ” ή “Οθέλο”; Εγώ το θέλω… Μου έλεγε ο συγχωρεμένος ο Νίκος Σταυρίδης όταν δούλευα μαζί του “καλύτερα να είσαι δευτεραγωνιστής και να παίζεις πάντα παρά να γίνεις πρωταγωνιστής και όταν δεν πάει μια δουλειά καλά, να μην ξαναπαίξεις ποτέ».

Στη συνέχεια, ο Πέτρος Ξεκούκης αναφέρθηκε στον Σωτήρη Μουστάκα λέγοντας πως: «Να μιλήσω για την αγάπη που είχε για τον κόσμο και για τους φτωχούς ανθρώπους, η μεγάλη αυτή μορφή που λεγόταν Σωτήρης Μουστάκας. Ένας άνθρωπος που έδινε τα πάντα».

Σε ερώτηση που δέχθηκε για τη χρήση μάσκας στους χώρους λατρείας, ο Πέτρος Ξεκούκης είπε: «Συμφωνώ απόλυτα με το ότι δεν είναι απαραίτητα η χρήση μάσκας στους χώρους λατρείας. Όταν έρχεται ένας καλεσμένος στο σπίτι σου κάνεις το καλύτερο να τον περιποιηθείς και τον φροντίζεις. Όταν μπαίνεις στον Οίκο του Θεού, θα αφήσει ο Θεός ο ίδιος να πάθεις κάτι; Πώς είναι δυνατόν; Είναι παιδαριώδες να το σκεφτείς αυτό. Το σκέφτονται αυτοί που έχουν σκοπιμότητες».

Αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία, ο ηθοποιός τόνισε: «Είναι δυνατόν να συγκρίνεις τον Θεό, τον κτίστη με το κτίσμα; Πλανάσθε όσοι πιστεύετε ότι ο κόσμος δεν κοινώνησε ο κόσμος το Πάσχα. Ασφαλώς και κοινώνησα το Πάσχα».

Μιλώντας για το τι του είχε πει ο Άγιος Παϊσιος στην αρχή της επαγγελματικής του πορείας, ο Πέτρος Ξεκούκης είπε: «Στο ξεκίνημά μου στη σχολή μου είχε αναφέρει εσύ που θα έχεις λόγο και θα βγαίνεις στις τηλεοράσεις, μην ξεχάσεις να μιλήσει για τον Χριστό και για αυτό είμαι τόσο μαχητικός. Πήγα στην αδερφή μου και της είπα χαριτολογώντας ότι μου είπε πως θα γίνω γνωστός».