ΠΑΤΡΑ: Ακόμα ένα κρούσμα κορονοϊού σε πολίτη – Ανησυχία Γώγου για μη τήρηση των μέτρων προστασίας και κακή χρήση της μάσκας

Δεύτερο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε σε πολίτη της Πάτρας, αν και  δεν εμφάνισε ιδιαίτερα συμπτώματα και νοσηλεύεται κατ’ οίκον.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται 2 περιστατικά, τα οποία αφορούν έναν  70χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και τη σύζυγό του στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης.
Δεκάδες άλλα δείγματα που εξετάστηκαν χθες στα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΠΓΝΠ, βγήκαν αρνητικά.
Η ανησυχία πλέον της επιστημονικής κοινότητας εστιάζεται στη μεγάλη διασπορά της νόσου στην κοινότητα.

Όπως τονίζει ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος απαιτείται  «αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας. Οπου έχει ανακοινωθεί η χρήση της μάσκας πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα. Η διασπορά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τις επόμενες ημέρες. Η μάσκα πρέπει να χρησιμοποιείται ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η μάσκα σ’ ένα βαθμό αντικαθιστά το λοκ νταουν. Με τη μάσκα εμποδίζουμε τον επιπολασμό της νόσου».
Ο κ. Γώγος εκφράζει την ανησυχία του διότι όπως μας τόνισε «δεν υπάρχει πειθαρχία στα μέτρα. Βλέπουμε εργαζομένους που δεν φορούν τη μάσκα σωστά. Το μέτρο αυτό για να είναι αποτελεσματικό θέλει απόλυτη συμμόρφωση και επιτήρηση».