Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Η παράταξη του κ. Αλεξόπουλου συνεχίζει την γνωστή τακτική, «λέγε, λέγε ψέματα, κάποια ρετσινιά θα μείνει», χρησιμοποιεί δύο εργαζόμενες, που απασχολούνταν με απευθείας αναθέσεις στον ΚΟΔΗΠ, των οποίων έληξε η σύμβασή τους, για να πλήξει τη Δημοτική Αρχή και να αποκρύψει τις ευθύνες του ίδιου και του κόμματός του, που ως κυβέρνηση νομοθέτησε, διατήρησε το αντεργατικό θεσμικό οπλοστάσιο, που απαγορεύει την μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, που χτυπά την μόνιμη και σταθερή εργασία.
Απολύσεις θεσμοθέτησαν και επέβαλαν τα κόμματα εξουσίας, που κυβέρνησαν τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια των μνημονίων, όπως και το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που εκπροσωπεί ο κ. Αλεξόπουλος, με τους νόμους, που εφάρμοσαν για να εξυπηρετήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτοί έστειλαν και στέλνουν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οι νόμοι τους δεν επιτρέπουν την μονιμοποίηση των εργαζομένων ούτε την ανανέωση των συμβάσεών τους!
Στην συγκεκριμένη υπόθεση στο δικαστήριο η παράταξή του και ο ίδιος ήταν απών. Η δημοτική αρχή ήταν παρούσα δια μέσου του προέδρου του ΚΟΔΗΠ. Ο πρόεδρος υποστήριξε με έγγραφη μαρτυρία του το δίκιο των εργαζομένων για την μονιμοποίησή τους, αφού δεν επετράπη από την πρόεδρο η προφορική κατάθεση. Την άποψη-εισήγηση αυτή, για να γίνει πιο ισχυρή την έφερε προς ψήφιση στο ΔΣ του ΚΟΔΗΠ και έτσι έγινε απόφαση του ΔΣ, με τη θετική ψήφο και των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, πλην μιας αντιτιθέμενης, ώστε αν χρειαστεί να την επικαλεστούν οι συγκεκριμένες εργαζόμενες στο δικαστικό τους αγώνα. Την εισήγηση, βέβαια δεν ψήφισε ο εκπρόσωπος του κ. Αλεξόπουλου, επειδή ήθελε να συμπληρωθεί σε αυτή ότι, στα δικαστήρια δεν θα παρευρίσκεται η νομική υπηρεσία του Δήμου, γιατί άραγε;
Την πολιτική μας θέση σαν δημοτική αρχή υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, την υποστηρίζουμε παντού και πάντα με συνέπεια. Στις αποφάσεις μας, στις δικαστικές αίθουσες, στις κινητοποιήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων όπου είμασταν και είμαστε παρόντες.
Ο κ. Αλεξόπουλος και η παράταξή του είναι απόντες, γιατί η αντιλαϊκή πολιτική, που και αυτοί υπηρετούν, ευθύνεται για την δεινή θέση, που βρίσκονται οι εργαζόμενοι και ο λαός μας. Από την πολιτική πρακτική τους βέβαια απουσιάζει η ειλικρίνεια, οι συμπολίτες όμως, κρίνουν και αναγνωρίζουν την αλήθεια.

 

Δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ.
του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων
Θόδωρου Τουλγαρίδη