ΑΙΓΙΟ: H ανάπλαση του κέντρου και ο κορονοϊός στο επίκεντρο της συνάντησης Εμπόρων – Δήμου – Τι ειπώθηκε για την τοπική αγορά

Παρότι είναι ένα έργο πνοής, ήρθε όμως ακριβώς τη στιγμή που επανήλθαν τα μαγαζιά στην καθημερινότητά τους, μετά από σχεδόν τρείς μήνες κλεισίματος λόγω του covid 19, ενώ από σήμερα έρχονται να προστεθούν και τα νέα μέτρα, που πρέπει να εφαρμόζονται παντού σε όλους τους χώρους ανεξαιρέτως, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσέλευση πελατών στο ήδη τραυματισμένο εμπόριο.
Ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας συναισθανόμενος το βάρος της ευθύνης που φέρει, εκπροσωπώντας τους Εμπόρους του Δήμου μας, ιδιαίτερα αυτή την δύσκολη περίοδο που το εμπόριο είναι σε τραγική κατάσταση και το μέλλον πολλών μαγαζιών φαντάζει αβέβαιο, δίνει τους δικούς του αγώνες για να μην αδικηθεί κανένας επιχειρηματίας.
Μετά μάλιστα και από καταγγελίες συναδέλφων για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθώς το κέντρο έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο με σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση, σήμερα το πρωί Τετάρτη 29 Ιουλίου φέραμε στον εντεταλμένο σύμβουλο της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κ. Βασίλη Χριστόπουλο πέντε στοχευμένα θέματα προς συζήτηση, αιτώντας να βρεθούν άμεσες λύσεις.
Πρέπει να σημειωθεί πως ο κ. Χριστόπουλος έδειξε να αντιλαμβάνεται την αγωνία μας και το μέγεθος των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί, ενώ η όλη συζήτηση διενεργήθηκε σε φιλικό κλίμα.

Τα αιτήματα που θέσαμε είναι τα εξής:

1: Τονίσαμε πως κακώς δεν έχει προβλεφθεί στη σύμβαση κωδικός για αποζημίωση ή επιδότηση για τα μαγαζιά που στερούνται ολοκληρωτικά την προσβασιμότητα τους και απαιτήσαμε έστω και αυτή την ώρα να βρεθεί λύση. Αυτή τη στιγμή στην οδό Ασημάκη Φωτήλα είναι αδύνατη η πρόσβαση των πελατών ακόμα και των ίδιων των επιχειρηματιών. Ήδη εδώ και δύο μήνες που ξεκίνησαν τα έργα της ΔΕΗ αντιμετώπισαν δυσκολίες με αποκορύφωμα τις τελευταίες μέρες όπου ξεκίνησε και επίσημα η ανάπλαση και στα μαγαζιά δεν μπαίνει κανείς καθώς η πρόσβαση είναι αδύνατη. Το ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πως αυτοί οι άνθρωποι θα ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, από τη στιγμή που έπεσε ο τζίρος τους100% χωρίς φυσικά καμία δική τους ευθύνη. Πρέπει οπωσδήποτε ο Δήμος και η Επιτροπή Ποιότητας να πάρουν άμεση απόφαση για να μετριάσουν τον οικονομικό όλεθρο αυτών των καταστημάτων. Με βοήθεια στα ενοίκια, στους λογαριασμούς ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, δημοτικά τέλη, μισθολογικό κόστος, κλπ.

2: Ζητήσαμε άμεση ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα του έργου, τον πλήρη φωτισμό για να μην υπάρξουν φαινόμενα κλοπών, το καθημερινό κατάβρεγμα των δρόμων όπου επιχειρηματίες και κάτοικοι πνίγονται από τη σκόνη, τοποθέτηση παλετών στις εισόδους των καταστημάτων για την όσο το δυνατόν ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των πελατών μας, καθώς και τουλάχιστον μια χημική τουαλέτα .