ΑΙΓΙΟ: Διαμαρτυρίες στην Αλυκή για «ζώνη προστασίας των λουομένων» – Ομάδα βλέπει «επιχειρηματικά συμφέροντα»

Την Παρασκευή 24/7/2020 το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θέλοντας να προστατεύσει

τους λουόμενους στην μικρή πλαζ μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο, συζήτησε την  αναγκαιότητα κατασκευής «διαύλου ασφαλείας ανατολικά της εισόδου του ΙΝΟΑ».

Επρόκειτο για  μια επιπλέουσα γραμμή με σημαδούρες μήκους 100 περίπου μέτρων, κατά μήκος της ακτογραμμής, που να διαχωρίζει, τη διέλευση των σκαφών από και προς τον ΙΝΟΑ, από τους λουόμενους

Η Αγωνιστική Ομάδα ΑΛΥΚΗΣ που καλέστηκε στην αρχή της συνεδρίασης τοποθετήθηκε θετικά λέγοντας ότι είναι  καλό να υπάρξει μια «ζώνη προστασίας των λουομένων» για την αποφυγή ατυχήματος.

Όμως η τελική,  κατά πλειοψηφία, απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όπως υλοποιήθηκε την Τρίτη 28/7/2020, έκοβε στα δυο τον δίαυλο ασφαλείας , αφήνοντας μια μεγάλη «πόρτα εισόδου» μήκους 30 περίπου μέτρων με το αιτιολογικό της διευκόλυνσης ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών.

 

Στην ίδια συνεδρίαση, και παρά την διαφωνία της Αγωνιστικής Ομάδας, το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αποφάσισε τη κατασκευή τσιμεντένιας ΡΑΜΠΑΣ ανέλκυσης και καθέλκυσης σκαφών καταστρέφοντας την γραφική παραλία μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο.

Η  εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων  είναι προφανής.

 

Οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν  στο πλαίσιο της Κυβερνητικής πολιτικής παράδοσης των αιγιαλών και των παραλιών της χώρας μας, στους επιχειρηματικούς ομίλους  στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών τους.

 

Aκολουθώντας την ίδια πολιτική, Περιφέρεια και Δήμος, πασχίζουν για την «προσέλκυση επενδυτών» αδιαφορώντας για τις συνέπειες στους δημότες και το περιβάλλον.

Η θέση της Αγωνιστικής Ομάδας είναι καθαρή :

 

  • Σαφής και ενιαία οριοθέτηση του « δίαυλου ασφαλείας» για την

προστασία  των λουομένων χωρίς κενά που δημιουργούν σύγχυση στους

λουόμενους και κινδύνους ατυχήματος.

 

  • Όχι στα σχέδια τσιμεντοποίησης του αιγιαλού μπροστά από την εκκλησία

 

  • Ελεύθερη η παραλία της ΑΛΥΚΗΣ για το λαό, χωρίς ράμπες , μαρίνες  και υποδομές που εξυπηρετούν επιχειρηματικά συμφέροντα.

 

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΥΚΗΣ ΑΙΓΙΟΥ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΗΣ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ. ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΚΩNΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΛΑΠΑΝΑΊΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΜΕΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ. ΑΚΑΡΕΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ.