ΑΧΑΪΑ: «Χτυπάει κόκκινο» το θερμόμετρο – Κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή – Συνθήκες καύσωνα επί τριήμερο!

advertisement

Ο υδράργυρος θα φλερτάρει σήμερα με τους 40 βαθμούς σε αρκετές  περιοχές της Αχαΐας,   αφού σήμερα  προβλέπεται  κορύφωση του καύσωνα και ο καιρός έρχεται να θυμίσει το ελληνικό καλοκαίρι, με θερμοκρασίες να ξεπερνούν και τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Στη Δυτική Ελλάδα,  συγκεκριμένα, σήμερα Πέμτπη το θερμόμετρο στην Πάτρα θα δείξει 38 βαθμούς, στο Αγρίνιο , που αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πρωταθλητής, θα φθάσει τους 41 βαθμούς, ενώ στον Πύργο θα “αγγίξει” τους 36 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο 01/08.
Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 – Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι δύσκολες ημέρες θα είναι και οι τρεις τελευταίες του μήνα (29, 30 και 31), ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική, κυρίως, Ελλάδα, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς.
Ωστόσο, από την Κυριακή η θερμοκρασία αναμένεται να επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.