Το τελικό χρονοδιάγραμμα της πληρωμής φόρου εισοδήματος – Μέχρι τέλος Αυγούστου

Για όλους τους φορολογούμενους ανεξάρτητα από το πότε υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση ισχύει τελικώς η προθεσμία πληρωμής της πρώτης «διπλής» δόσης μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ακόμη και αυτοί που έχουν ήδη υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση, δεν θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις αν… αποφύγουν να πληρώσουν δόση στο τέλος Ιουλίου. Με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προκύπτει ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθούν:

Τα δύο όγδοα του συνολικού φόρου εισοδήματος (δηλαδή η 1η και η 2η από τις συνολικά 8 δόσεις του φόρου εισοδήματος) και
Ολόκληρο το ποσό του φόρου για όποιον θέλει να διεκδικήσει την έκπτωση του 2% η οποία «επιστρέφει» φέτος στην ελληνική νομοθεσία.

Αρμόδια στελέχη, διαβεβαιώνουν ότι με τον τρόπο που διατυπώθηκε η τελική τροπολογία, όσοι… αποφύγουν να πληρώσουν τη δόση του Ιουλίου, ακόμη και αν έχουν υποβάλλει τη φορολογική τους δήλωση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις. Φυσικά, προσαυξήσεις θα επιβληθούν στην περίπτωση που χαθεί η ημερομηνία της 31ης Αυγούστου και μάλιστα θα είναι αυξημένες καθώς θα καταστεί ταυτόχρονα ληξιπρόθεσμη και η 1η και η 2η από τις συνολικά 8 δόσεις του φετινού φόρου εισοδήματος.

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο παράδειγμα. Σε φορολογούμενο ο οποίος καλείται να πληρώσει 1600 ευρώ επιπλέον, οι προθεσμίες πληρωμής είναι οι εξής:

400 ευρώ έως το τέλος Αυγούστου
200 ευρώ έως το τέλος Σεπτεμβρίου
200 ευρώ έως το τέλος Οκτωβρίου
200 ευρώ έως το τέλος Νοεμβρίου
200 ευρώ έως το τέλος Δεκεμβρίου
200 ευρώ έως το τέλος Ιανουαρίου και
200 ευρώ έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2021.

Πηγή: fpress.gr