Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας ζητά η ΟΙΕΛΕ – «Καλύπτει παρανομούντες σχολάρχες»

Την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ζητά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) κατηγορώντας την ότι καλύπτει παρανομούντες σχολάρχες.

Μήλο της έριδος, η πρόσφατα ορισθείσα ως μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) νόμιμη εκπρόσωπος των ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα, Ζωή Γείτονα, η οποία σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ παραπέμφθηκε για πειθαρχικά αδικήματα κατόπιν ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας το 2015, που επιβεβαίωσε και η Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής μετά από σχετική ΕΔΕ. Τα αδικήματα αφορούσαν απασχόληση διδασκόντων χωρίς πτυχίο, αδήλωτους εκπαιδευτικούς που παρουσιάζονταν ως «υπάλληλοι γραφείου», αδήλωτα τμήματα και ώρες διδασκαλίας καθώς και απλήρωτες υπερωρίες.

Τα παραπάνω απορρίπτει η Ζωή Γείτονα, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο και δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση εναντίον της ίδιας ή των Εκπαιδευτηρίων, ενώ αναφορικά με τον έλεγχο που διενήργησε η Επιθεώρηση Εργασίας λέει ότι δεν διαπιστώθηκε καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο. Την άποψη της Ζ. Γείτονα φαίνεται να στηρίζει και η υπουργός Παιδείας, αμφισβητώντας τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν εκείνη την περίοδο λέγοντας ότι «έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ».

Η ΟΙΕΛΕ κάνει λόγο για «κρεσέντο πολιτικού αμοραλισμού και αλλοίωσης της πραγματικότητας» και κατηγορεί τη Νίκη Κεραμέως ότι «δεν επιχειρεί απλώς να καλύψει την κ. Ζ. Γείτονα και να αθωώσει τις τραγικές επιλογές της στον χώρο της εκπαίδευσης, αλλά κάνει κάτι πολύ βαρύτερο. Παραπλανά την Εθνική Αντιπροσωπεία, τους πολίτες, ενώ αμφισβητεί τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Παιδείας που προέβησαν σε ελέγχους βάσει αδιαμφισβήτητων στοιχείων. Ταυτόχρονα, αμφισβητεί ευθέως τους δικαστικούς και τους εισηγητές του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που εισηγούνται ποινές στο πειθαρχικό συμβούλιο».

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει ότι η υπουργός γνωρίζει τα των παρανομιών κατηγορώντας την ότι εξυπηρετεί ακραία εργοδοτικά συμφέροντα και ζητά την άμεση παραίτησή της χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνη» για τον χώρο της Παιδείας. «Πλέον, όλοι καταλαβαίνουν το “όραμα Κεραμέως” για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ολοι αντιλαμβάνονται για ποιο λόγο φέρνει τον εκτρωματικό αυτό νόμο στη Βουλή. Μόνο της μέλημα οι επιτήδειοι σχολάρχες να ξεκινήσουν και πάλι το πάρτι της ανομίας και της ασυδοσίας και να εγκαθιδρύσουν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια μια εργασιακή κόλαση, ακόμη κι αν αυτό είναι εις βάρος των μαθητών, της ποιότητας του σχολείου, των κρατικών ταμείων και του δημόσιου συμφέροντος» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.