ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Π. Ψωμά με τον Δήμαρχο Πάρου – Επίσκεψη για ανταλλαγή απόψεων για την αυτοδιοίκηση

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Μάρκο Κωβαίο είχε στο Δημαρχείο του νησιού ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, στο πλαίσιο των επαφών του με δημάρχους ανά την Ελλάδα. Η συζήτηση των δύο ανδρών αφορούσε θέματα της αυτοδιοίκησης και η ανταλλαγή απόψεων υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική.
Ο Δήμαρχος Πάρου αναφέρθηκε στη διαχείριση της τουριστικής κίνησης του φετινού καλοκαιριού, ανέπτυξε τα έργα υποδομών που είναι σε εξέλιξη (μονάδες αφαλατώσεις, βιολογικοί καθαρισμοί κ.α.) και μίλησε για τις πρόσφατες μεγάλες κατακτήσεις του νησιού στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης και στον τομέα του πολιτισμού.
Μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στις διεθνείς διακρίσεις που έχει αποσπάσει το νησί (με πιο πρόσφατη την βράβευση στα World’s Best Awards 2020, ως το καλύτερο ευρωπαϊκό νησί για τη χρονιά, σύμφωνα με τους αναγνώστες του αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Travel+Leisure») και στην πρωτοβουλία ιδιωτών σχετικά με τα αδέσποτα ζώα (τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου καταφυγίου που εγκαινιάστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα), δράση που υποστηρίζεται από τον Δήμο.
Με ευκαιρία την τελευταία αυτή καινοτομία, Κωβαίος και Ψωμάς είχαν την ευκαιρία να συμφωνήσουν στις ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται σε έναν τόπο όταν ο Δήμος συνεργάζεται με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Το κοινό τους παρελθόν σε συλλογικότητες και κοινωνικές δράσεις, η πίστη τους σε έναν Δήμο ανοικτό σε συνέργειες και εθελοντισμό και η διάθεση αξιοποίησης χορηγιών –πάντα μέσα σε ένα πλαίσιο αρχών και κανόνων- οδήγησε τη συζήτηση σε μια σύγκληση απόψεων και συμφωνία στις αυτοδιοικητικές αντιλήψεις και στον τρόπο προσέγγισης των θεμάτων.
Ο κ. Κωβαίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αυτοδιοικητικό τοπίο της Πάτρας και ο Πέτρος Ψωμάς τον ενημέρωσε σχετικά. Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν την επικοινωνία. Οι επαφές του σπιράλ με άλλους Δημάρχους ανά την Ελλάδα θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.