ΠΑΤΡΑ: Αρνητικά και τα 80 τεστ των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΠ – Η περίπτωση του υπαλλήλου κρατά κλειστή την υπηρεσία για το κοινό

Και τα 80 τεστ που έγιναν στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ βγήκαν αρνητικά.

 

Πρόκειται για τον 50χρονο υπάλληλο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) και την κόρη που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” στο Ρίο (Νοσοκομείο Αναφοράς). Στο νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλεύονται ακόμα ένας 70χρονος και η σύζυγος του.

Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώθηκε ότι και  σήμερα  Τρίτη 28 Ιουλίου, δεν θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της γιατί θα πραγματοποιηθούν εργασίες απολύμανσης των χώρων.

Η ΔΕΥΑΠ παρακαλεί τους δημότες να μην προσέλθουν αυτές τις ημέρες στην Υπηρεσία.

 

Συγκεκριμένα η σύζυγος και ο γιος του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΠ και ένας ταμίας της Δημοτικής Επιχείρησης.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε τα εξής, με αφορμή το κρούσμα κορωνοϊού στην ΔΕΥΑΠ:

«Η πανδημία με τον κορωνοϊό, δυστυχώς μας απειλεί ακόμα. Γι αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε με τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται από τον ΕΟΔΥ.

Έχουμε όντως κρούσμα που παρουσιάστηκε στην ΔΕΥΑΠ. Από πλευράς Δήμου και ΔΕΥΑΠ, σε άμεση συνεργασία με τους αρμόδιους γιατρούς, πάρθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ό,τι έπρεπε να γίνει έγινε, όπως απολύμανση, ιχνηλάτιση κ.λπ.

Απ’ ότι φαίνεται σε όλη την Ελλάδα, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό, παίρνοντας όλα τα μέτρα προφύλαξης, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής, ο καθένας από μας ξεχωριστά, αλλά και συλλογικά, σε όλους τους χώρους που κινούμαστε. Είτε πρόκειται για την εργασία μας είτε στην διασκέδασή μας.

Δεν χρειάζεται πανικός, αλλά δεν χρειάζεται ούτε εφησυχασμός και χαλάρωση και να μην ξεχνάμε, ότι αν παρουσιάσουμε συμπτώματα πρέπει να απευθυνθούμε χωρίς καθυστέρηση στο Νοσοκομείο.

Η κυβέρνηση και η Διοίκηση Υγείας στην περιοχή μας, πρέπει να πάρουν όλα τα μέτρα θωράκισης του υγειονομικού μας συστήματος. Συνεχίζουν να υπάρχουν ελλείψεις και υποστελέχωση, που πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν».

Συνολικα 8 ειναι τα κρούσματα του ιού στην Πάτρα, 4 εκ των οποίων είναι στα σπίτια τους.