Ορθές οι αποφάσεις για την πληρωμή των εργαζομένων και την πλατεία Καλλιπάτειρας

Τελικά όλα γίνονται. Ειδικά όταν υπάρχει πολιτική βούληση. Αυτό κατέστησε σαφές η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας και είχε ως αποτέλεσμα να δρομολογηθεί η διαδικασία πληρωμής των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας των 8μηνων του ΟΑΕΔ.

Κατά τη συζήτηση προέκυψε επίσης η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την οριστική διάσωση της πλατείας Καλλιπάτειρας, παρά την αρχική άρνηση της να συναινέσει. Τελικά, πράγματι, όλα γίνονται. Αρκεί να υπάρχει βούληση και διάθεση συνεννόησης.

Το σπιράλ χαίρεται που συνέβαλε καθοριστικά στην δρομολόγηση των δύο θεμάτων, μέσω σωστών πρωτοβουλιών και ήπιων τόνων. Τα αυτονόητα αποφασίστηκαν: η πληρωμή των εργαζομένων και η χρηματοδότηση της πλατείας.

Όσα μεσολάβησαν από την πρόηγουμενη συνεδρίαση του οργάνου ανέδειξαν την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Η δε συνεδρίαση και η θετική της έκβαση απέδειξαν πως άξιζε η πίεση που ασκήθηκε, προκειμένου να συγκληθεί η έκτακτη συνεδρίαση.

Ακολουθεί το σχετικό αίτημα του σπιράλ, όπως κατατέθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το πρωί της περασμένης Παρασκευής:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Όπως προβλέπεται από τον σχετικό κανονισμό (άρθρο 3, παράγραφος 9), σας ζητώ εκ μέρους της δημοτικής παράταξης “σπιράλ” την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων –δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης- με μοναδικό κατεπείγον θέμα τη συζήτηση και ψήφιση της «3ης αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού 2020», θέματος εξ αναβολής από την προηγούμενη συνεδρίαση του οργάνου, με βάση τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την αποδοχή του λογικού και δίκαιου αιτήματος.

Μετά τιμής,

Πέτρος Ψωμάς

Επικεφαλής σπιράλ»