Πάτρα: Η νυν διοίκηση ΠΕΑΚ στο πλευρό προηγούμενων Προέδρων – Κρίθηκαν αθώοι για το Βοηθητικό γυμναστήριο “Τόφαλος”

Η μήνυση που είχε υποβάλλει η υπηρεσια δόμησης του Δήμου Πατρέων προς τη Διοίκηση του ΠΕΑΚ για την “καθυστέρηση” κατασκευής έργων συντήρησης στο βοηθητικό προπονητικό κέντρο του Αθλητικού Γυμναστηρίου “Δ. Τόφαλος” στα Μποζαϊτικα, μετά από τη σύνταξη σχετικής μελέτης, εκδικάστηκε στα Δικαστήρια Πατρών.

Κατηγορούμενοι ήταν πέντε πρώην Πρόεδροι του ΠΕΑΚ, οι οποίοι τελικώς μετά την ανάλυση – παρουσίαση της κατάστασης και των δεδομένων (χρονικά περιθώρια κλπ), κρίθηκαν παμψηφεί αθώοι.

Το παρών στο Δικαστήριο της περασμένης Τρίτης, ως μαρτυρας έδωσε ο νυν Γραμματέας του ΠΕΑΚ, Δρ Πολιτικός Μηχανικός, Κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στον αντισεισμικό σχεδιασμό Αριστείδης Ασημακόπουλος, αλλά και ο Νομικός Σύμβουλος του ΠΕΑΚ Γιάννης Παναγόπουλος.

aristeidis-asimakopoulos-facade-full.jpg

(ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ)

Ο κ. Ασημακόπουλος απευθυνόμενος στην έδρα του Δικαστήριου, ανέφερε πως οι παρελθούσεις Διοικήσεις “έπραξαν αυτό που ήταν δυνατό να γίνει στο πλαίσιο των οικονομικών του ΠΕΑΚ αλλά και των χρονικών πλαισιών που απαιτούν οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις. Αυτό που έκαναν οι προηγούμενες Διοικήσεις ήταν σε συνεργασία με τον τεχνικό – μελετητή του έργου Γ. Ανδρουτσέλη, να γινουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προστασίας του κτιρίου”.

Επιπλέον ανέφερε, τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει η νυν Διοίκηση του ΠΕΑΚ, κάνοντας γνωστό στην έδρα την υπογραφή συμφώνου συνεργάσιας του Υπουργείου Αθλητισμού με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ανάπλαση αθλητικών εγκαταστάσεων. Σε αυτό μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες μελέτες για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου «Δ. Τόφαλος», συμπεριλαμβανόμενου και του βοηθητικού γυμναστηρίου. Μάλιστα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση, ανοίγοντας το δρόμο για την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη σύνταξη των μελετών.

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ:

Η δικαστική “διαμάχη” προέκυψε μετά τη μελέτη επικινδυνότητας που συνέταξε η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Πατρέων, βάσει της οποίας ετίθετο θέμα επικινδυνότητας του βοηθητικού γυμναστηρίου του “Δ. Τόφαλος”, ζητώντας από το ΠΕΑΚ να προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, σε διάστημα 60 ημερών.

Διάστημα που όπως υποστηρίχθηκε από τις πρώην διοικήσεις του ΠΕΑΚ, ήταν αδύνατο να ικανοποιηθεί το αίτημα, δεδομένου των χρονικών καθυστερήσεων που καταγράφονται σε τέτοιες περιπτώσεις (μελέτες κλπ).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος Πατρέων, να προχωρήσει στην υποβολή μήνυσης στο ΠΕΑΚ. Υπόλογοι ήταν οι πέντε πρόεδροι των προηγούμενων Διοικήσεων.