(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αγρυπνία μετ΄αρτοκλασίας στον Ναό Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας

 Με μεγάλη κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε χθες Πέμπτη 23/7 προς ξημερώματα Παρασκευής 24/7 Ιερά Αγρυπνία μετ΄αρτοκλασίας στον Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παναγίτσα),  παρεκκλήσιον της ενορίας Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου, επί τη εορτή μνήμης της Αγίας  Χριστίνης  Μεγαλομάρτυρος. Ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης π.Ειρηναίος Σωτηρόπουλος   παρουσία πλήθους πιστών.

 Προσκυνητές από τα ανατολικά προάστεια αλλά και από το κέντρο της πόλεως των Πατρών,  έφτασαν στο γραφικό ξωκλήσι του Ρωμανού, για να ασπαστούν (-υπό την τήρηση των κανόνων ασφαλείας) τις εικόνες της Αγίας Χριστίνης Μεγαλομάρτυρος και της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου [εκ της ομωνύμου Μονής της Λυκόβρυσης Αττικής], να ανάψουν ένα κεράκι ευλάβειας και να προσευχηθούν. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ.Φωκίων Ζαϊμης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη» κ.Αλέξανδρος  Χρυσανθακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Ελεκίστρας κ.Δημήτριος Δημόπουλος και παράγοντες τοπικών συλλογικοτήτων της ευρύτερης περιοχής.

  Η χθεσινοβραδινή αγρυπνία στον μικρό ναό προσέφερε στους προσκυνητές μοναδικά αισθήματα αγαλλίασης και ευφροσύνης υπό το λιγοστό φως των κεριών και των καντηλιών, με τους ήχους των βυζαντινών ψαλμωδιών αλλά και με τη δροσιά από τα πολλά, ψηλά κυπαρίσσια που περιβάλλουν το πανέμορφο εκκλησάκι και συνάμα με την νυχτερινή αύρα από την ανάμιξη των ψυχρών ρευμάτων του “Κατεβατού” του  Ρωμανού και της ρεματιάς του Λυκοχορού.  

  Με την ολοκλήρωση της Αγρυπνίας και ύστερα από το αντίδωρο και τον άρτο, στο εκκλησίασμα προσφέρθηκαν  γλυκίσματα και δροσεροί χυμοί.

 Χρόνια πολλά, καλά, ειρηνικά και υγεία για όλον τον κόσμο!