Κορωνοϊός – ΗΠΑ: 2.600 νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε ώρα

Τα 4 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού πλησιάζουν οι ΗΠΑ, κι ενώ κάθε ώρα καταγράφονται κατά μέσο όρο περισσότερες από 2.600 μολύνσεις, το μεγαλύτερο ποσοστό παγκοσμίως, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Κάθε λεπτό, προστίθενται 43 νέα κρούσματα, ενώ ο ρυθμός αύξησής τους είναι ραγδαίος.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στη δεύτερη θέση μεταξύ χωρών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία με τον πληθυσμό τους, με 120 κρούσματα ανά 10.000 ανθρώπους. Πρώτη είναι η Χιλή.

Σε παγκόσμιο επίπεδο ο ρυθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 δεν φαίνεται να μειώνεται, με την πανδημία να εξαπλώνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς στις ΗΠΑ και τη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με το Reuters.

Η Βραζιλία κατέγραψε χθες Τετάρτη νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, με τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη Λατινική Αμερική να ξεπερνά πλέον τα 4 εκατομμύρια. Από αυτά τα 2,2 εκατομμύρια έχουν αναφερθεί στη Βραζιλία.

Η Ινδία είναι η τρίτη χώρα που έχει ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο κρούσματα, με περισσότερες από 40.000 μολύνσεις να καταγράφονται μόνο χθες.

Οι εκτιμήσεις για 300.000 νεκρούς στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου

Την ίδια ώρα, Αμερικανοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να φθάσουν τις 300.000 έως το τέλος του έτους.

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κορυφαίος γιατρός Σκοτ Γκοτλίπ δήλωσε ότι, εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στις ΗΠΑ, τότε οι νεκροί αναμένεται να αγγίξουν τις 300.000 έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Το πρόβλημα στις ΗΠΑ είναι ότι νοσηλεύονται εκατοντάδες άνθρωποι, γεγονός που σημαίνει είναι πολύ πιο εύκολη η εξάπλωση της νόσου», επισημαίνει ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής Αρχής Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στην Ουάσινγκτον

Την ίδια ώρα, η Ουάσινγκτον καθιστά υποχρεωτική την χρήση μάσκας για όσους βγαίνουν από το σπίτι, με τους παραβάτες να κινδυνεύουν να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας πρόστιμο ύψους 1.000 δολαρίων.

Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των τριών ετών κι όσοι απολαμβάνουν το φαγητό τους ή το ποτό τους.

Στην Αυστραλία, οι αρχές επισημαίνουν ότι η χώρα πλήττεται ήδη από το δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ξεπερνούν το 1, 5 εκατομμύρια.