Τελικός Κυπέλλου: «Ελάτε να παίξουμε στις 26» λέει ο Ολυμπιακός – «Ό,τι πει η ΕΠΟ» απαντά η ΑΕΚ

Νέα επιστολή από τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά προς την πλευρά της ΑΕΚ με τους ερυθρόλευκους να ζητούν από την Ένωση να πάρει ξεκάθαρη θέση για το αν επιθυμεί να αγωνιστεί στις 26/7 όπως είχε αρχικά οριστεί ο τελικός του Κυπέλλου και να φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού:

«Μετά από όσα έχουν διαδραματιστεί γύρω από την επιλογή του γηπέδου και του χρόνου διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με επιστολή της, ήδη από την Κυριακή 19/7/2020 γνωστοποίησε στην ΕΠΟ τη συναίνεσή της να διεξαχθεί ο εν λόγω αγώνας στην έδρα σας, ήτοι στο ΟΑΚΑ προκειμένου να μην διασαλευθεί η ομαλή ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Την εν λόγω συναίνεσή μας επαναλάβαμε και χθες με νεότερη επιστολή μας.

Ωστόσο η ΕΠΟ, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, τουλάχιστον όσο αφορά την ομάδα μας αποφάσισε χωρίς καμία αιτιολογία την αναβολή του τελικού Κυπέλλου για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ενώ η ίδια η ΕΠΟ δήλωνε ότι όλες οι εγχώριες διοργανώσεις πρέπει να περατωθούν το αργότερο μέχρι 2/8 (άλλωστε αυτό αποτέλεσε και λόγο διακοπής του πρωταθλήματος της Super League 2).

Περαιτέρω είναι σαφές ότι η χρονική μετάθεση του Τελικού οποιαδήποτε στιγμή στα τέλη Αυγούστου ευτελίζει το θεσμό τόσο αγωνιστικά (αποχωρήσεις παιχτών, νέα ρόστερ κλπ) και οικονομικά (συμβάσεις χορηγιών, δικαιώματα από το Κύπελλο, αποζημιώσεις για μη εκπληρωθείσες συμβάσεις, τηλεοπτικός πάροχος κλπ) όσο και από άποψη κύρους.

Επειδή η συναίνεση και των δύο ομάδων στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου κατά την ημερομηνία που είχε αρχικώς ορισθεί (26/7/2020) είναι καθοριστική για τη διοργανώτρια αρχή.

Επειδή προσφάτως δημόσια επικαλεστήκατε τον αξιακό κώδικα και την ηθική της ομάδας σας για το πώς και που πρέπει να κερδίζονται οι αγώνες.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω σας καλούμε να μας γνωρίσετε αν η ομάδα σας θέλει να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού και έτσι να διεξαχθεί ο αγώνας του τελικού Κυπέλλου στις 26/7, όπως αρχικά είχε οριστεί ή όχι;

Εν αναμονή της άμεσης απάντησής σας

Με αθλητικούς χαιρετισμούς».

Τι απάντησε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ απάντησε αργά το βράδυ με τον ίδιο τρόπο (επιστολή)  στους «ερυθρόλευκους» τονίζοντας πως φυσικά και θα μετέχει στον τελικό, αλλά όπου και όποτε ορίσει την αναμέτρηση η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Επιπλέον οι κιτρινόμαυροι στην επιστολή τους αναφέρουν πως «ο αξιακός κώδικας του συλλόγου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσους επιμένουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν τα δικά τους “θέλω” κόντρα στους κανονισμούς και στις αποφάσεις των θεσμών».

Η επιστολή της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό αναφέρει:

«Με έκπληξη λάβαμε, προ ολίγου, επιστολή σας με την οποία μας ρωτάτε εάν η ομάδα μας θέλει να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού.

Βέβαια η έκπληξή μας δεν αφορά τόσο στο περιεχόμενο της επιστολής, αφού αυτό μας είχε ήδη γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ, πριν καν μας κοινοποιηθεί, όσο στην επιλογή σας να απευθύνετε σε εμάς επιστολή για το εν λόγω θέμα.

Η συναίνεση, την οποία επικαλείστε και αποφασίσατε να επιδείξετε τα τελευταία 24ωρα, αποτελεί σίγουρα ένα θετικό βήμα, το οποίο χαιρετίζουμε…  

Πραγματικά χαιρόμαστε, που επικαλείστε τον αξιακό κώδικα της ομάδας μας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσους επιμένουν με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση να επιβάλλουν τα δικά τους «θέλω» κόντρα στους κανονισμούς και στις αποφάσεις των θεσμικών και αρμόδιων φορέων.

Είναι αυτονόητο ότι θα αγωνιστούμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο μετέχουμε για πέμπτη διαδοχική φορά, σεβόμενοι, όπως από την αρχή κάναμε, την απόφαση που θα λάβει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία -σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει- είναι η διοργανώτρια αρχή του θεσμού».