Πογιάτος: Ο Παναθηναϊκός θα είναι μια ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν οι οπαδοί

advertisement

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού, ανυπόμονος για να αρχίσει τη δουλειά και σίγουρος για το θέαμα που θα παρουσιάζει η ομάδα του δήλωσε ο Ντάνι Πογιάτος στην παρουσίασή τού στους ρεπόρτερ του τριφυλλιού.

«Είμαι ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος και έχω την τύχη να έρχομαι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας», ανέφερε και συνέχισε απευθυνόμενος τους οπαδούς του τριφυλλιού… «Να μην έχουν καμία αμφιβολία πως θα δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού…

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού…

«Είμαι ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος και έχω την τύχη να έρχομαι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω την ομάδα, τον πρόεδρο και τον κ. Τσάβι για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Είμαι ανυπόμονος, έχω μεγάλη όρεξη να ξεκινήσω, να γνωρίσω τους παίκτες και πάνω από όλα να βοηθήσω τον κάθε ποδοσφαιριστή, δεδομένου έχω δει αρκετά πράγματα και αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο. Να ευχαριστήσω και εσάς και τους φιλάθλους και να μην έχουν καμία αμφιβολία πως θα δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα χαίρονται να βλέπουν».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας και το σύστημα που θα παίζει:
«Κατ’ αρχήν να σας πω ότι η φιλοσοφία μου είναι σαφής: βασίζεται στην κατοχή της μπάλας και την κυριαρχία της μπάλας, τα οποία αποτελούν ένα πλεονέκτημα για τη στιγμή που δεν θα έχει την κατοχή της μπάλας. Θεωρώ ότι θα είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι. Το συζήτησα με τον κ. Τσάβι και τον πρόεδρο, οι οποίοι συμφωνήσαμε σε αυτό το πράγμα».

Για τους στόχους του:

«Είναι δύσκολο να σας απαντήσω για το μέλλον, το θέμα είναι το πώς. Εάν όμως μπορούσαμε να σκεφτούμε τι έχουμε, έχουμε μία ομάδα, ένα ρόστερ, τα μέσα για να δώσουμε τη μάχη μας και θα το κάνουμε σε κάθε αγώνα, σε κάθε παιχνίδι για να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Για το ρόστερ και τις εντυπώσεις του:
«Βεβαίως και είδα όλα τα παιχνίδια των πλέι-οφ από το σπίτι μου. Είδα τους αγώνες, αναλύοντάς τους πριν και μετά. Είδα παίκτες, αναμφισβήτητα υπάρχουν κάποιοι που έχουν ιδιαίτερο βάρος. Θέλω να τους δω όλους, όμως, για να επιλέξουμε το καλύτερο για την ομάδα μας».

Για το πρότζεκτ με τους νεαρούς παίκτες και την εξέλιξή του:
«Όπως πολύ σωστά είπατε, πάντοτε ήμουν υπέρ της βοήθειας στους νεαρούς παίκτες για να εξελιχθούν. Κάποια στιγμή εξελίχθηκα και με μεγαλύτερους παίκτες. Γνωρίζω το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, το οποίο είναι καλό και υπάρχουν κάποιοι που θα μπορέσουν σε λίγα χρόνια να δημιουργήσουν ένα δυνατό σύνολο με Έλληνες παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες μας».

Για τον λόγο που αποφάσισε να αφήσει τη Ρεάλ για τον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός. Αυτό! Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούσα το ελληνικό ποδόσφαιρο, έστω και από απόσταση. Γνώριζα για το ελληνικό πρωτάθλημα και όταν μου έγινε η πρόταση δεν το σκέφτηκα περισσότερο, μου είπε μόνο μία λέξη: “Παναθηναϊκός”!».

Για το αν θεωρεί σκαλί στην καριέρα του τον Παναθηναϊκό:

«Για εμένα δεν υπάρχει εφαλτήριο, όπως το αναφέρατε, δεν κοιτάω το μέλλον. Κοιτάω το παρόν μου. Κοιτάω τον Παναθηναϊκό, την δουλειά μου, την Ελλάδα και την καλή ένωση με όλους μας. Με τους παίκτες, τη διοίκηση, τους φιλάθλους. Όλα για τον Παναθηναϊκό».

Για τους Έλληνες και τους Ισπανούς παίκτες που φαίνεται πως θα βασίζεται το ρόστερ της επόμενης σεζόν και τον τρόπο επικοινωνίας μαζί του:
«Θα υπάρχει ροή επικοινωνία με όλους. Δεν θα ξεχωρίζω κανέναν. Κοιτάω ότι όλοι είναι παίκτες του Παναθηναϊκού».

Για τις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει λόγω και της ύπαρξης του κορωνοϊού:
«Είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους τους συλλόγους. Αυτή η μεταβατική περίοδος των δεκαπέντε ημερών που ο κάθε παίκτης θα είναι σε διακοπές δεν θα επηρεάσει, αφού εγώ δουλεύω με το σταφ και το Pao Lab, θα δούμε τον κάθε παίκτη και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο».

Για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα:
«Είναι θέμα κυρίως του Τσάβι. Βλέπω τι χρειαζόμαστε και όλα έχουν την κατάλληλη στιγμή τους. Θα φτάσουμε να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα με όλες τις θέσεις καλυμμένες».

Για την εικόνα που έχει σχηματίσει για τον Παναθηναϊκό και πού χρειάζεται βελτίωση η ομάδα:
«Θεωρώ ότι είναι άδικο να γίνει αξιολόγηση, επειδή βλέπεις τα πράγματα διαφορετικά. Δεν είναι η στιγμή να πω τι έγινε καλά και τι όχι. Έχω βγάλει κάποια συμπεράσματα και θα σκεφτώ τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Για το αν θα υπάρξει συνεργασία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο.
«Για να σας απαντήσω, θα σας πω ότι αναμφισβήτητα είναι ανοικτά η πόρτα της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι ανοικτή. Ο βοηθός προπονητή έχει περάσει από την Μπαρτσελόνα, ο Μιγκέλ έχει περάσει από την Εσπανιόλ και έτσι έχουμε μία γενικότερη καλή σχέση με αρκετές ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος όσον αφορά αυτό το ζήτημα».

Για το πόσο ανταγωνιστικός μπορεί να είναι ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν:
«Για αυτό το σκοπό ήρθαμε, για αυτό θα δουλέψουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα πολύ ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες, παρά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει. Θέλουμε να έχουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από όλα».

Για το αν έχουν σχηματίσει άποψη για τους παίκτες που πρέπει να φύγουν άμεσα ή θα τους περιμένουν να τους τσεκάρουν στην προετοιμασία για να λάβουν τις αποφάσεις τους.
«Για το θέμα αυτό βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Τσάβι. Εγώ κοιτάω το στιλ, το προφίλ που χρειαζόμαστε. Αν υπάρχει ένας παίκτης στην ομάδα μας, θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποιον άλλον παίκτη που θα κάνει σαφώς τη διαφορά»

Για το στιλ παιχνιδιού που θα ήθελε να παίζει ο Παναθηναϊκός και κατά πόσο θα είναι εφικτό αυτό να συμβεί μέσα στο σύντομο χρονικό διάστημα που απομένει για την έναρξη της σεζόν:
«Αυτό που κοιτάμε είναι το σύστημα της οργάνωσης της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να προχωράει η μπάλα και να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Αρχίσαμε με το 4-3-3, το οποίο στη συνέχεια άλλαξε. Εγώ κοιτάω τον παίκτη και πώς μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση. Το σύστημα είναι κάτι που τροποποιείται όπως πρέπει».

Για τον στόχο του και με τι θα ήταν ικανοποιημένος στο τέλος της σεζόν:
«Όπως είπα και πριν, το πιο σημαντικό έργο μου είναι η νίκη. Δεν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από τη νίκη, αλλά το θέμα είναι να κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου προς σε αυτό το στόχο. Χρειάζεται ο φίλαθλος κόσμος να συνδεθεί με την ομάδα, να βλέπει κάτι από αυτή και να εκφράζουν τον θαυμασμό τους στην ομάδα. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος και σε κάθε αγώνα δίνουμε τις εξετάσεις μας, και με βάση αυτό, θα με αξιολογήσετε. Στο ποδόσφαιρο επαναλαμβάνω χρόνος δεν υπάρχει».

Για την αίσθηση που του δίνει το ρόστερ:
«Έχω μία πολύ θετική σκέψη και έχω παίκτες στο ρόστερ με αρκετό μέλλον και δυνατότητες, όπως είναι ο Χατζηγιοβάνης και ο Μακέντα. Θα πρέπει όμως να τους δούμε να παίζουν και να συνδυάζονται όλοι μαζί. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι έχω έρθει με μεγάλη διάθεση για να πετύχω»

Για το πόσες μεταγραφές θα κάνει η ομάδα και σε ποιες θέσεις.
Ρόκα: «Για τα θέματα των μεταγραφών, όπως έχουμε πει η ενίσχυση στα μπακ είναι δεδομένο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα ισορροπημένο ρόστερ. Δεν θα έρθει κάποιος για να κόψει το δρόμο ενός νεαρού παίκτη μας που προέρχεται από την ακαδημία μας. Μπορεί να υπάρξει και το στοιχείο της έκπληξης. Πώς σε συνεργασία με τον προπονητή θα δημιουργήσουμε κάτι καλό. Αν το έχουμε στις ακαδημίες μας, έχει καλώς, αν όχι θα ψάξουμε κάποιον που θα κάνει τη διαφορά».