ΠΑΤΡΑ: Καραμάνος και Μπούρας στο β’ γύρο των Πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο – Σήμερα θα αναδειχθεί η νέα Πρυτανική Αρχή

Η σημερινή κάλπη θα αναδείξει τη νέα πρυτανική αρχή του πανεπιστημίου Πατρών. Στον δεύτερο γύρο πέρασαν χθες δύο από τα πέντε υποψήφια σχήματα με επικεφαλής τους Νίκο Καραμάνο και Χρήστο Μπούρα αντίστοιχα.
Στην ηλεκτρονική κάλπη, που στήθηκε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Πατρών, συμμετείχε το 97% του εκλογικού σώματος.
Η χθεσινή κάλπη έβγαλε το εξής αποτέλεσμα για τα υποψήφια σχήματα.
1ος Νίκος Καραμάνος με 183 ψήφους
2ος Χρήστος Μπούρας με 157 ψήφους
3ος Αναστάσιος Αθανασόπουλος με 143 ψήφους
4ος Γιώργος Παπαθεοδώρου με 106 ψήφους
5ος Θεόδωρος Χριστόπουλος με 96 ψήφους
Σύμφωνα με αυτά στη σημερινή αναμέτρηση πέρασαν ο Νίκος Καραμάνος και ο Χρήστος Μπούρας. Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων των άλλων τριών συνδυασμών.
ΣΧΗΜΑ ΚΑΡΑΜΑΝΟΥ
Υπενθυμίζουμε ότι με τον συνδυασμό του Νίκου Καραμάνου υποψήφιοι αντιπρυτάνεις είναι οι:
  • Βίκυ Ζολώτα, καθηγήτρια, Τμήματος Ιατρικής
  • Αντώνης Αλεξανδρίδης, καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχ. & Τεχν. Υπολογιστών
  • Νίκος Γιαννακόπουλος, αναπλ. καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
  • Δημήτρης Μούρτζης, καθηγητής, Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών
Στο πλαίσιο της διακήρυξης του συνδυασμού επισημαίνεται:
«Αντιλαμβανόμαστε τη διοίκηση ως ένα μοντέλο αρχής που βασίζεται στο να εμπιστεύεται ανθρώπους με διάθεση προσφοράς, ανθρώπους που τολμούν και επιθυμούν να αναδείξουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους προς όφελος του Πανεπιστημίου. Πιστεύουμε στον πλουραλισμό και στη σύνθεση των απόψεων. Συγκεντρωτικές πρακτικές και περιττή γραφειοκρατία που εξαντλούνται στη χωρίς όραμα διοίκηση δομών και ανθρώπινου δυναμικού είναι ξένες προς τη δική μας αντίληψη. Για εμάς, η χάραξη της στρατηγικής ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών θα πρέπει να εμπλουτίζεται από τις εμπειρίες, ανησυχίες και προσδοκίες όλων όσων καθημερινά εργαζόμαστε με πάθος και συνέπεια».
ΣΧΗΜΑ ΜΠΟΥΡΑ
Με τον συνδυασμό του Χρήστου Μπούρα υποψήφιοι αντιπρυτάνεις είναι οι:
  • Παναγιώτης Δημόπουλος, Καθηγητής, Τμήμα Βιολογίας
  • Διονύσης Μαντζαβίνος, Καθηγητής, Τμήμα Χημικών Μηχανικών
  • Μάρκος Μαραγκός, Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής
  • Δημήτρης Σκούρας, Καθηγητής Τμήμα Οικονομικών
Το υποψήφιο σχήμα δίνοντας το στίγμα του σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Το Πανεπιστήμιό μας χρειάζεται, σήμερα περισσότερο από ποτέ, συναίνεση, διαφάνεια, σεβασμό στους θεσμούς. Κυρίως όμως απαιτείται ακαδημαϊκό όραμα και σχέδιο ανάπτυξης. Οφείλουμε να αποκτήσουμε την ικανότητα να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να κάνουμε το αυτονόητο πράξη στη καθημερινότητα. Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία οι χρόνιες βεβαιότητες υποχωρούν μπροστά στο απρόβλεπτο και οι κυρίαρχες απόψεις αχρηστεύονται μέσα στη νέα πραγματικότητα. Χρειάζονται νέες μέθοδοι και τρόποι για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η αλλαγή παραδείγματος είναι περισσότερο αναγκαία από κάθε άλλη φορά. Με σχεδιασμό και δουλειά, με λόγο, ήθος και πάθος μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, στη δεκαετία 2020 – 2030. Αυτό μόνο μπορούμε να υποσχεθούμε».