(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Προστασία και προαγωγή υγείας των παιδιών στη συνεργασία Περιφέρειας – «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στην έδρα της Περιφέρειας στην Πάτρα, ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου  Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος. Μέσα από την  ένωση δυνάμεων, τη συμμετοχή και τη σύμπραξη θα υλοποιηθούν δράσεις και θα δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανώνουν από κοινού δράσεις, προγράμματα και παρεμβάσεις, θα ανταλλάσσουν τεχνογνωσία, θα αξιοποιήσουν εξοπλισμό και θα στηρίξουν αμοιβαία το έργο της προστασίας των παιδιών, της προαγωγής της υγείας τους, και της ενημέρωσης της κοινής γνώμης πάνω σε θέματα παιδικής κακοποίησης, εκμετάλλευσης και εγκατάλειψης.

«Συμπράττουμε με σκοπό την αποτελεσματική συνεργασία για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο, την ενίσχυση του βιοτικού τους επιπέδου και τη βελτίωση της υγείας τους, την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινής γνώμης για θέματα παιδικής κακοποίησης, οικονομικής και σεξουαλικής εκμετάλλευσης και εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενώνουμε δυνάμεις για την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε όλη τη Δυτική Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης και κατέληξε: «Αποτελεί χρέος μας να ενισχύσουμε κάθε δράση ή πρωτοβουλία που αφορά την προστασία και την υγεία των παιδιών μας».

Από τον πλευρά του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε:  «Είναι μεγάλη τιμή για τον Οργανισμό η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς επιδιώκουμε τεκμηριωμένες και αποτελεσματικές συνεργασίες. Ο ρόλος ενός εθελοντικού οργανισμού είναι να στηρίζει την κοινωνία και να συμπληρώνει τους θεσμούς. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στηρίζει ήδη πολλά παιδιά στην περιοχή. Αντίστοιχα, το έργο που επιτελεί η Περιφέρεια είναι αρκετά σημαντικό και θα ενδυναμωθεί μέσω αυτής της συνεργασίας».

Συνεχίζοντας  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αχαΐας, αρμόδιος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος, προσδιόρισε το πλαίσιο συνεργασίας και ανέφερε:  «Συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη μηχανισμών που έχουν στο επίκεντρό τους την προστασία των παιδιών στην Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία. Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός και το ανθρώπινο δυναμικό της οργάνωσης, μέσω της συνεργασίας μας, βρίσκονται στη διάθεση ενός κοινωνικού συνόλου που την ανασφάλειά του, την μετατρέπουμε σε δύναμη ισότιμης πρόσβασης σε κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής».

Στην υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας παρευρέθηκαν ακόμη το διοικητικό μέλος στο «Χαμόγελο του Παιδιού» Εύη Μαλαμάκη και ο συντονιστής Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Αγγελόπουλος.

 

  • Οι δηλώσεις που έγιναν κατά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας, βρίσκονται στον σύνδεσμο: https://youtu.be/DAWxqWlr4pg