ΠΑΤΡΑ: Πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου Δ.Σ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων στο ξενοδοχείο «Nafpaktos» (παραλία Γριμπόβου, Ναύπακτος).

Την συνεδρίαση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, κο Μπονάνος Χαράλαμπος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κα Σαλμά Μαρία και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, κος Γκίζας Βασίλειος οι οποίοι ευχήθηκαν στα παρόντα μέλη καλή δύναμη στο έργο τους και δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται δίπλα στα ζητήματα που απασχολούν τον αναπηρικό χώρο.

Επίσης παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, κος Ιωάννης Βαρδακαστάνης μαζί με επιστημονικό προσωπικό της Συνομοσπονδίας και ενημέρωσαν τα παρόντα μέλη σχετικά με την πράξη «Προωθώντας την Κοινωνική Ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, παρουσία του κου Βαρδακαστάνη, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία), στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.