(Φωτο)-Χρήστος Θηβαίος: Θείος του ήταν αγαπημένος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου

Υπήρξε ένας από τους αγαπημένους κωμικούς ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Και μπορεί να έπαιζε κυρίως σε δεύτερους ρόλους, όμως, ξεχώρισε με τη φυσιογνωμία του και το αστείρευτο ταλέντο του. Ο λόγος για τον Αντώνη Παπαδόπουλο, ο οποίος έγραψε κινηματογραφική ιστορία και με την ατάκα που έχει μείνει «Πυ-πυ-πύραυλος».

Ο στενός συνεργάτης του Θανάση Βέγγου ήταν θείος του Χρήστου Θηβαίου, αλλά όπως έχει εξομολογηθεί ο τραγουδιστής ήταν παραπάνω από θείος. Για εκείνον ήταν πρότυπο και τον ένιωθε σαν πατέρα του. Ο ηθοποιός ήταν αδελφός της μητέρας του Θηβαίου.

Επειδή, όμως, ο πατέρας του ήταν μεγάλος σε ηλικία, ο μουσικός ανέπτυξε μία ιδιαίτερη σχέση με τον θείο του. Άλλωστε, πάντα φροντίζει να αναφέρεται σε εκείνον με τρυφερά λόγια, τον οποίο έχει περιγράψει ως έναν «ευαίσθητο άνθρωπο με πολύ χιούμορ». Και μεταξύ άλλων, του δίδαξε την καλοσύνη χωρίς πολλά λόγια, αλλά μέσα από τη σιωπή του.

Από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, ο Θηβαίος έμαθε να πίνει μπύρες, που ήταν και οι αγαπημένες του ηθοποιού, ο οποίος τις κατανάλωνε κάνοντας ατελείωτες συζητήσεις με την παρέα του.

Ο Παπαδόπουλος πέθανε τον Οκτώβρη του 1983 από καρκίνο, μόλις στα 51 του χρόνια.