(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Ο 1oς Υποβρύχιος Καθαρισμός στην Αλυκή Αιγίου

Μια εξαιρετική δράση για το κοινωνικό σύνολο, τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας , πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο της Αλυκής Αιγίου, όπου για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός. Μια δράση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας που απαιτούσε εξαιρετικό συντονισμό πολλών δυνάμεων και φορέων.
‌ Μια πρωτοβουλία του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, σε συνεργασία με Αιγιώτες δύτες και τον Σύλλογο Αυτόνομων Δυτών Νομού Φωκίδας ”KRISSAIOS” και συνδιοργανωτές το Δήμο Αιγιαλείας και Αντιδημαρχία Καθαριότητας, την Τοπική Κοινότητα Αιγίου, το Λιμενικό Ταμείο και τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αλυκής ” Ο Άγιος Νικόλαος”.
Δύο ομάδες δυτών , από δύο διαφορετικά σημεία της Αλυκής, για περισσότερο από δύο ώρες έβγαλαν από τον πυθμένα παλιά λάστιχα, σίδερα, μπουκάλια, πλαστικά, αλλά και δίχτυα.
Ευρήματα που όπως φαίνονται στις εικόνες ήταν πολλά και διάφορα με μεγάλο βαθμό αποσύνθεσης, πράγμα επιβλαβές για το υποθαλάσσιο περιβάλλον.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές, τους ιδιοκτήτες σκαφών και τους καπετάνιους που βρίσκονταν πάνω από τους δύτες μας, τους χορηγούς μας, καθώς και τους δεκάδες εθελοντές που ύστερα από το κάλεσμα μας, παρευρέθηκαν και στήριξαν την δράση μας!
Δήλωση Προέδρου Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας:
Ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο εγχείρημα για εμάς έλαβε τέλος, με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πιστεύω πως οι θεσμικοί φορείς πρέπει να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες όσο το δυνατόν περισσότερες, με γνώμονα πάντα το γενικότερο συμφέρον των συμπολιτών μας και από κοινού να τις υλοποιούν. Καμία δράση δεν μπορεί να στεφθεί με επιτυχία αν δεν έχει την αμέριστη συμμετοχή όλων. Θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά, ότι μπορεί να υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν, αλλά μπροστά στο δημόσιο συμφέρον και την αγάπη για τον Δήμο και τον τόπο μας, έχουμε πολλά περισσότερα που μας ενώνουν.
Σήμερα φάνηκε περίτρανα, πως όταν θέλουμε, μπορούμε ΟΛΟΙ μαζί να κάνουμε τα πάντα με πολύ μεγάλη επιτυχία! Ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Ιδιωτικός τομέας σε αγαστή συνεργασία με Δημόσιο τομέα, Αυτοδιοίκηση, Συλλόγους, Φορείς και Εθελοντές. Σας υπερ ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ από τα βάθη της καρδιάς μου! .
υγ. θα ακολουθήσει ξεχωριστό ευχαριστήριο με τους χορηγούς της διοργάνωσης.