Απαιτείται εγρήγορση, δεν είναι ώρα για επινίκιες δηλώσεις για το Φυσικό Αέριο

Με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδιασμού για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στην Πάτρα, υπενθυμίζουμε ότι αυτήν ακριβώς την επιλογή είχε προκρίνει, σε ανύποπτο χρόνο, το σπιράλ. Ήταν σαφής η συγκεκριμένη τοποθέτηση στο προεκλογικό μας πρόγραμμα και σταθερή η επιμονή μας στο λογικό και δίκαιο του αιτήματος της πόλης, χωρίς ιδεολογικά και κομματικά περιτυλίγματα.
Η υπενθύμιση αυτή δεν γίνεται επειδή διεκδικούμε μια πληκτική δικαίωση, αλλά κυρίως γιατί πρόκειται για μια νίκη της κοινής λογικής, που το σπιράλ προτάσσει σε όλα τα θέματα. Η άφιξη του φυσικού αερίου στην Πάτρα μέσω αγωγού μεταφοράς του είναι ο σωστός τρόπος που επιτρέπει την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού που βιώνει η πόλη μας.
Ωστόσο, επειδή ο σχετικός σχεδιασμός βρίσκεται ακόμα σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο, το σπιράλ υπογραμμίζει ότι δεν είναι ώρα για επινίκιες δηλώσεις αλλά πως απαιτείται συνεχής εγρήγορση ώστε να οδηγηθούμε έγκαιρα στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων μελετών, στη διασφάλιση των αναγκαίων χρηματοδοτήσεων και στην έναρξη κατασκευής του έργου.

 

Το σπιράλ για τις εξαγγελίες για το Φυσικό Αέριο