ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Ψωμά με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου – Το σπιράλ αναζητά καλές αυτοδιοικητικές πρακτικές

Παράλληλα με τη μελέτη των ζητημάτων που συνθέτουν το τοπικό αυτοδιοικητικό περιβάλλον και τις συναντήσεις με τα κατά τόπους συμβούλια του Δήμου Πατρέων, το σπιράλ αναζητά καλές πρακτικές σε ολόκληρη τη χώρα και ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με Δημάρχους ανά την Ελλάδα, που τιμούν την αυτοδιοίκηση, υπηρετούν τους δημότες με αφοσίωση και καταθέτουν έργο και προσφορά στον τόπο τους. Ανεξάρτητες δημοτικές αρχές, καινοτόμες προσεγγίσεις κλασικών προβλημάτων, περιπτώσεις νέων (σε ηλικία, εμπειρία και κυρίως αντιλήψεις) Δημάρχων και επιτυχημένα παραδείγματα συνεργασιών κάθε είδους είναι τα κύρια ζητούμενα σε αυτή τη διερεύνηση για τη δημοτική παράταξη και τα στελέχη της.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εξωστρέφειας και ανοικτών οριζόντων εντάχθηκε και η συνάντηση του επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρου Ψωμά, με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακό, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Δημαρχείο του Χαϊδαρίου. Η συνάντηση των δύο αυτοδιοικητικών παραγόντων έγινε σε πολύ θερμό κλίμα και περιλάμβανε μία γόνιμη συζήτηση επί δημοτικών θεμάτων, ανταλλαγή απόψεων για θέματα επικαιρότητας και καθημερινότητας καθώς και προβληματισμούς, αγωνίες και ελπίδες για το μέλλον του θεσμού της αυτοδιοίκησης και τις δυνατότητες ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Σημειώνεται πως ο κ. Ντηνιακός εκλέχτηκε Δήμαρχος τον Μάιο του 2019 και έκτοτε διοικεί με επιτυχία τον Δήμο Χαϊδαρίου, ασχολείται αποτελεσματικά με τα τρέχοντα προβλήματα της περιοχής και αξιοποιεί όλα τα αυτοδιοικητικά και χρηματοδοτικά εργαλεία επ’ ωφελεία των δημοτών του Χαϊδαρίου. Είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και διαπιστευμένος διαμεσολαβητής, με δυνατό βιογραφικό, πλούσια αρθρογραφία και έντονη κοινωνική δράση. Από το 2014 είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαϊδάρι Ξανά». Κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία, ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κατάφερε να γίνει ο μόνος αντιπολιτευόμενος δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα που για τη δράση του απέσπασε δύο πανελλήνια βραβεία στα «Best City Awards», το 2016 και το 2018.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στη διατήρηση μιας μεταξύ τους στενής σχέσης και ανοικτής επαφής στο άμεσο και απώτερο μέλλον και δήλωσαν αμφότεροι ικανοποιημένοι από το επίπεδο της επικοινωνίας τους, τη χρησιμότητα της συζήτησης και τα κέρδη της συνάντησης τους.