(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ημέρες Αλληλεγγύης – Τα καλάθια της αλληλεγγύης γέμισαν και φέτος- Τα καλάθια γέμισαν και φέτος

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία της διανομής των αγαθών που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της δράσης αλληλεγγύης «solidarity days».
Η δράση διοργανώθηκε από την εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης της και γιατί υποστηρίζει ότι «Μένουμε ΟΛΟΙ Ασφαλείς», το Ινστιτούτο Πρόσωπα, την INTERAMERICAN και στηρίχτηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανθούπολης και τους Εθελοντές «ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ». Στη δράση καθοριστική ήταν η συμβολή των σούπερ μάρκετ «ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ» και «3Α ΑΡΑΠΗΣ» τους ιδιοκτήτες και τους υπαλλήλους των οποίων οι διοργανωτές ευχαριστούν δημοσίως όπως και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.
Στη χθεσινή διαδικασία διανομής των αγαθών παραβρέθηκαν οι άνθρωποι της «Π» και ο επικεφαλής του Διοικητικού Γραφείου Πάτρας της Interamerican Σωτήρης Αθανασόπουλος εκ μέρους των διοργανωτών της δράσης.
Από το ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης» παρέλαβαν τα είδη διατροφής και υγιεινής οι: Σπήλιος Θεοδωρακόπουλος (γγ του ΔΣ του ιδρύματος) και οι διοικητικοί υπάλληλοι Βασίλης Πλατυκώστας και Ελένη Πετράτου. Από το Χαμόγελο του Παιδιού παραβρέθηκε ο συντονιστής Πελοποννήσου Δημήτρης Αγγελόπουλος και από το Σκαγιοπούλειο ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας Νίκος Σταθακόπουλος.
ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων και των κοινωνικών φορέων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τους διοργανωτές επισημαίνοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη στήριξης. Ολες οι κοινωνικές δομές έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση καθώς και από την πανδημία με δεδομένο ότι οι πολίτες ήταν οι μεγάλοι τους αρωγοί.
Μην ξεχνάμε ότι όλα τα ιδρύματα παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες και αποτελούν καταφύγιο για παιδιά με σοβαρά προβλήματα. Ως εκ τούτου οι ανάγκες είναι πάγιες διαρκείς και θα πρέπει γύρω τους να αναπτυχτεί ένα κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς.