Παναθηναϊκός: Ο Δώνης υπέγραψε το «διαζύγιο» με το «τριφύλλι»


Το τέλος της συνεργασίας του Γιώργου Δώνη με τον Παναθηναϊκό έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, σε προφορικό τουλάχιστον επίπεδο.

Ο προπονητής των «πρασίνων» είχε επιβεβαιώσει πως στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει και σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν μερικά 24ωρα έπεσαν και οι υπογραφές για το «διαζύγιο» των δύο πλευρών. Η σεζόν ολοκληρώνεται την Κυριακή, ωστόσο Δώνης και Παναθηναϊκός ήρθαν σε συμφωνία για το θέμα των οφειλομένων, αλλά και της αποζημίωσης για τον τρίτο χρόνο του συμβολαίου του Δώνη, που δεν θα τεθεί σε ισχύ.

Ο Δώνης, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμφώνησε να λάβει μέχρι το τέλος του μήνα ένα μέρος των χρημάτων που του οφείλονται «πακέτο» (ποσό που ξεπερνά τις 700.000 Ευρώ) και θα εξοφληθεί υπόλοιπο σε δόσεις έως τον προσεχή Οκτώβριο. Μέσα στην εβδομάδα, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, σκοπεύει να κάνει μάλιστα το τραπέζι σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, προκειμένου να αποχαιρετίσει παίκτες και συνεργάτες και να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία τους την τελευταία διετία.

Ενδιαφέρον από Ισραήλ και Βέλγιο για Δώνη

Για τον Δώνη υπάρχει ενδιαφέρον από την πρωταθλήτρια Ισραήλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, που αναζητά τον αντικαταστάτη του Βλάνταν Ίβιτς κι εντός των ημερών θα μιλήσει με τους Ισραηλινούς, για να ενημερωθεί αναλυτικά για το πρότζεκτ τους. Παράλληλα, ενδιαφέρονται ομάδες από το Βέλγιο, το Κατάρ και τη Σ. Αραβίας και μέχρι το τέλος Ιουλίου αναμένεται να ξεκαθαρίσει το μέλλον του.

Η αποχώρηση του Δώνη φέρνει σε πρώτο πλάνο την άφιξη του αντικαταστάτη του Ντάνι Πογιάτος στην Αθήνα. Ο Ισπανός προπονητής αναμένεται να έρθει στην Αθήνα το αργότερο έως το Σάββατο (υπάρχει μικρή πιθανότητα και για την Παρασκευή), έχοντας ήδη δώσει τα χέρια με τον Παναθηναϊκό (και υπογράψει σχετικό συμβόλαιο) για συνεργασία δύο ετών, με ημερομηνία έναρξης την 20η Ιουλίου.

Στο τεχνικό τιμ του θα ενταχθούν ένας άμεσος συνεργάτης, ένας γυμναστής κι ένας προπονητής τερματοφυλάκων, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του «Γ. Καλαφάτης», προχωρώντας στον προγραμματισμό της καλοκαιρινής προετοιμασίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 6 Αυγούστου.