Τουρκική πρόκληση με αλιευτικά ανοιχτά της Μυκόνου – Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας καθώς τις τελευταίες ώρες 3 τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοιχτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα περί τα 2-3 μίλια από την παραλία Αγράρι και τις ακτές του Αγαθονησίου.
Τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη βρίσκονται τις τελευταίες ώρες ανοιχτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα ανοιχτά της παραλίας Αγράρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το mykonoslive.tv , ανάλογο περιστατικό υπήρξε και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από την Σύρο.

Τουρκικά αλιευτικά ανοικτά της Μυκόνου (vid)
Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί ήταν ότι οι Τούρκοι πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και έκατσαν λίγο να ξαποστάσουν σε υπήνεμο μέρος.

H παρουσία των αλιευτικών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων έγινε αντιληπτή από κατοίκους και τουρίστες του νησιού.

Το παραπάνω γεγονός έρχεται λίγες ώρες μετά απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί.

Όπως αναφέρει το mykonoslivetv, το λιμενικό είναι ενήμερο ενώ ανάλογη αναστάτωση είχε προκληθεί και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από την Σύρο.

Η επίσημη δικαιολογία για την παρουσία τους εκεί ήταν ότι οι Τούρκοι πούλησαν την πραμάτεια τους στην Μεσόγειο, τους έπιασε καιρός και αναγκάστηκαν να ακινητοποιηθούν στο σημείο.

Πηγή: skai.gr, mykonoslive.gr