Μπλόκο στα διαρκή πραξικοπήματα της Κυβέρνησης-Υπουργείου Παιδείας – Να αποσυρθεί το απαράδεκτο σχέδιο νόμου

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετά την ψήφιση (μαζί βεβαίως με το πάντα πρόθυμο ΚΙΝΑΛ και τους ακροδεξιούς) του αισχρού νόμου για την κατάργηση των διαδηλώσεων προχωρά στην κατάθεση σχεδίου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση. Πρόκειται ίσως για το χειρότερο νομοσχέδιο από την εποχή της κατοχής. Η παρουσίαση του ν/σ από την υπουργό αλλά και το ίδιο το κείμενο είναι γεμάτο από τα γνωστά πλέον λόγια περί ανάκτησης της εμπιστοσύνης, ευελιξίας ,αξιολόγησης εκσυγχρονισμού, κατάργησης των αγκυλώσεων και άλλα τέτοια. Η πραγματικότητα των σαρωτικών αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών αλλαγών που φέρνει όμως είναι εντελώς φανερή και απειλητική. Οι μόνες αγκυλώσεις που καταργούνται είναι όσες σχετίζονται με τα εργατικά δικαιώματα που έχουν απομείνει στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς. Δια νόμου πλέον οι σχολάρχες θα μπορούν να απολύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή όποιον εκπαιδευτικό θέλουν ή να τροποποιούν κατά το δοκούν το ωράριο εργασίας.
Η μόνη ευελιξία που βλέπουμε έχει να κάνει με ωράρια λάστιχο και την υπερωριακή απασχόληση σε όλες τις εποχές, ημέρες και ώρες που θα βολεύουν την εργοδοσία. Ο μόνος εκσυγχρονισμός είναι η μετατροπή κάθε ιδιωτικού σχολείου σε σούπερ μάρκετ παροχής ‘’υπηρεσιών εκπαίδευσης’’. Το πρωί σχολείο, το απόγευμα φροντιστήριο, το σαββατοκύριακο εκδρομές και ‘’δραστηριότητες’’, στις διακοπές ξενοδοχείο και φυσικά για όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί διαθέσιμοι να υπηρετήσουν. Η μοναδική ανάκτηση εμπιστοσύνης σχετίζεται με την ικανοποίηση των ορέξεων των σχολαρχών για ακόμη περισσότερα κέρδη πουλώντας πάσης φύσεως απολυτήρια και πιστοποιητικά με το αζημίωτο φυσικά ,για όποιον έχει ανάλογο πορτοφόλι. Όλα βέβαια στα πλαίσια της απαραίτητης αριστείας. Τελικά έπιασαν τόπο τα λεφτά που πλήρωσαν οι σχολάρχες προεκλογικά στην ΝΔ. Η παραγγελία του νομοσχεδίου ήρθε μαζί με τις καλοκαιρινές τσιπούρες.
Για κάθε εργαζόμενο εκπαιδευτικό αυτό το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου από σήμερα κιόλας. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει. Μαζί με τους δημόσιους εκπαιδευτικούς, τους γονείς ,τους φοιτητές, τους μαθητές και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της εκπαίδευσης θα παλέψουμε! Καλούμε κάθε συνάδελφο ιδιωτικό εκπαιδευτικό να οργανωθεί στο σωματείο του.
Να μην κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Εκπαίδευση με τους εκπαιδευτικούς απόντες!
Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο και Κίνημα για την Υπεράσπιση της Παιδείας και της αξιοπρέπειας των Εκπαιδευτικών!
Εκ του Δ.Σ. του ΣΙΕΛ Αχαΐας

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Ζησιμόπουλος

Ιάσονας Μασούρας