Πυρά εκατέρωθεν από ΝΔ – Παππά για τη συνάντηση με Αρτεμίου στην Κύπρο

Σκληρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Νίκου Παππά μετά τις νέες αποκαλύψεις, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να συναντά τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου στην Κύπρο, στις 21 Μαΐου του 2016, την ίδια μέρα, κατά την οποία συναντήθηκε και με τον Σάμπυ Μιωνή, στην υπόθεση της προσπάθειας δημιουργίας καναλιού από τον Χρήστο Καλογρίτσα, με χρηματοδότηση της λιβανέζικης εταιρείας CCC.

 

«Παππάς στη Βενεζουέλα, Παππάς και στην Κύπρο. Παρέα πάντα με τον “βασιλιά των offshore” κ. Αρτεμίου. Στη Βενεζουέλα για να διαπραγματευθεί την… εξαγωγή ζαρζαβατικών, στην Κύπρο μάλλον για την επένδυση του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ σε κερδοφόρες επιχειρήσεις για το “μαγαζί”. Ο κ. Τσίπρας θα εξηγήσει επιτέλους στους πολίτες τι δουλειά είχε ο Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησής του και “δεξί του χέρι”, στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου; Περιμένουμε τις απαντήσεις του» ανέφερε η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Απαντώντας ο Νικος Παππάς, έβαλε στο κάδρο της διαρροής των φωτογραφιών τον Σάμπυ Μιωνή και έκανε λόγο για «παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι η επίσκεψή του στην Κύπρο, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό. «Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος».

Ο κ. Παππάς αναφέρει πως «το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό. Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;».

«Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ για να έχουμε την επίσημη υιοθέτηση ή και παραδοχή πατρότητας των μαφιόζικων πρακτικών», σχολίασε ο Νίκος Παππάς, σε απάντηση του προς τη ΝΔ. Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η Ν.Δ., λοιπόν, τις ενθαρρύνει και τις εργαλειοποιεί» και πως «σύντομα θα αποδειχθεί αν τις έχει σχεδιάσει κιόλας».

Η ΝΔ προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, όπου ανέφερε: «Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου. Επίσης όταν λέει “Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές”, τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;»