Τηλέμαχος Λαβίδας: Αποφυλακίζεται τον Σεπτέμβριο

advertisement

Ήταν αυτός που πλήρωσε-μέχρι στιγμής τουλάχιστον-πιο ακριβά από όλους την εμπλοκή του σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ στο σκάνδαλο εσωτερικής πληροφόρησης που αποκαλύφθηκε πέρυσι το φθινόπωρο.
Τελικά μετά από τρεις αναβολές η δικαστής Ντενίζ Κόουτ επέβαλλε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και μιας ημέρας στον Τηλέμαχο Λαβίδα, διαψεύδοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Αυτές που έκαναν λόγο για ποινή φυλάκισης έξι έως οχτώ χρόνια, οι οποίες τελικά δεν έγιναν πράξη, δείχνοντας ότι η περίπτωση και κυρίως ο ρόλος του Λαβίδα στο συγκεκριμένο σκάνδαλο υπερεκτιμήθηκε από τους κατηγόρους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του Τηλέμαχου Λαβίδα, υποδέχθηκε με αισθήματα σχετικής ανακούφισης την απόφαση τοπυ δικαστηρίου, αφού σε κάτι λιγότερο από ογδόντα ημέρες ο άνθρωπος τους θα αναπνεύσει αέρα ελευθερίας.

Δεν αναμένεται να ισχύσει κάποιος περιορισμός μετά την αποφυλάκιση του, αλλά σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα πρέπει να ενημερώνει πλέον τις αρμόδιες αρχές κάθε φορά που αγοράζει μετοχές ή θα εκδίδει κάποια πιστωτική κάρτα.

Έτσι λήγει η περιπέτεια του μοναδικού από τους Έλληνες που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης μετοχών με εσωτερική πληροφόρηση, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίσθηκε από το περασμένο φθινόπωρο στο Metropolitan Correctional Center του Μανχάταν.
Εκεί όπου παρέμεινε μετά την δίκη του και εν αναμονή της απόφασης του διακαστηρίου για την ποινή του, η οποία καθυστέρησε τρεις μήνες λόγω της πανδημίας του Covid-19.