ΠΑΤΡΑ: Απολογισμός στην τοπική ΝΔ – Θα αναλάβει πρωτοβουλίες με κοινωνικό πρόσωπο

Περισσότερο τεχνοκρατική στην εσωτερική οργάνωση και πιο παρεμβατική στην κοινωνία είναι τα βασικά ζητούμενα για τα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές.
Στα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης ήταν τα μέτρα που τηρήθηκαν για τον κορονοϊό. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Ανδρέας Μαζαράκης φορούσε μάσκα ενώ οι παρευρισκόμενοι φρόντισαν να κρατήσουν αποστάσεις. Παρών ήταν ο βουλευτής Ιάσονας Φωτήλας και εκπρόσωπος του Αγγελου Τσιγκρή.
Ως προς τη θεματολογία, έγινε ένας γενικός πολιτικός απολογισμός για τον ένα χρόνο της ΝΔ στην κυβέρνησης και αναδείχθηκε από όσους μετείχαν στη συνεδρίαση η ανάγκη να περάσει σε πιο τεχνοκρατικό επίπεδο η λειτουργία της ΔΕΕΠ, μεταφέροντας τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας στην κεντρική διοίκηση του κόμματος. Η συζήτηση είχε κυρίως τον χαρακτήρα της ανασκόπησης (τι έγινε μέχρι σήμερα), αλλά και τι μπορεί να γίνει με παρέμβαση των στελεχών του κόμματος. Για παράδειγμα, συζητήθηκε το θέμα της διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μετά και από τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, στο 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε η «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και έγινε μια ανάλυση της θέσης που πήρε ο Δήμος Πατρέων.
Συζητήθηκε, όμως, και το γνωστό θέμα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, για τον οποίο ο υπουργός έχει κάνει τέσσερα βήματα μετά από την κυβερνητική αλλαγή: Εβαλε τέλος στην κατάτμηση του έργου σε οκτώ κομμάτια, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ήλθε σε συμφωνία με τον παραχωρησιούχο για ένταξη του έργου στην παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες με την ΕΕ, και για το ενδιάμεσο διάστημα -λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου- προχωράει σε στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφαλείας, ύψους 25 εκατ. ευρώ.
Συζήτηση έγινε και για το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να επιδεικνύει η κομματική οργάνωση, λαμβάνοντας αφορμή από διάφορα περιστατικά της καθημερινότητας που δείχνουν ότι πάντα θα υπάρχουν συνάνθρωποι οι οποίοι χρειάζονται βοήθεια. Προς αυτή την κατεύθυνση η ΔΕΕΠ σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες, όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα, π.χ. με τη συγκέντρωση τροφίμων για άτομα που έχουν ανάγκη βοήθειας.