(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η δεύτερη ξενάγηση στην έκθεση της Ζιζής Μακρή

Πραγματοποιείται σήμερα  Σάββατο 11 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών , η δεύτερη ξενάγηση  στην έκθεση σχεδίων και χαρακτικών της Ζιζής Μακρή.

Η ξενάγηση θα γίνει από τον επιμελητή της έκθεσης Σπύρο Μοσχονά και είναι ενταγμένη στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων –  μετά την επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης –  για την δια ζώσης γνωριμία με το έργο της δημιουργού.

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτικά έργα, με θεματολογία ελληνικά τοπία, χαρακτικά έργα με θέμα ,«Απόψεις της αυλής και της θέας από την φυλακή», χαρακτικά έργα που απεικονίζουν κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Αβέρωφ και  Λεύκωμα του Γιάννη Ρίτσου με χαρακτικά εμπνευσμένο από τη Ρωμιοσύνη. Την έκθεση πλαισιώνει λεύκωμα με φωτογραφίες των εκθεμάτων.

Οι  ενδιαφερόμενοι για να πάρουν μέρος στην ξενάγηση, η οποία θα γίνει –  κατά ομάδες των 8 ατόμων – πρέπει να  επικοινωνήσουν προηγουμένως με το γραφείο διοίκησης της Πινακοθήκης στο τηλ.: 2610 624088, (καθημερινά 9.00π.μ -1.00μ.μ, εκτός Σαββατοκύριακου) προκειμένου να  κρατηθεί σειρά προτεραιότητας στο  πλαίσιο των οδηγιών ασφαλούς λειτουργίας των Μουσείων της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολιτιστικός Οργανισμός παρέχει την δυνατότητα στο κοινό να δει  διαδικτυακά το υλικό της έκθεσης, στην ιστοσελίδα του καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.patrasculture.gr/) και στην διεύθυνση του youtube https://www.youtube.com/watch?v=3i_iHdf8MCE&feature=youtu.be