(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Λήξη της σχολικής περιόδου στα Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης του Δήμου

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και τα Λαϊκά Φροντιστήρια Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί,  στην αίθουσα «Αίγλη», εκδήλωση, για μαθητές και εθελοντές εκπαιδευτικούς, για τη λήξη της σχολικής περιόδου 2019 – 2020.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν έπαινοι στους μαθητές και βεβαιώσεις στους εκπαιδευτικούς, ως ελάχιστη αναγνώριση της εθελοντικής συμβολής τους στο έργο του Λαϊκού Φροντιστηρίου.

 

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, είπε:

«Με μεγάλη μου χαρά μεταφέρω σε όλους εσάς που στηρίξατε και φέτος εθελοντικά, με προσωπικό κόπο, αγώνα και θυσίες τη δομή του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, τις ευχαριστίες της πόλης μας. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους σας, είμαστε υπερήφανοι για τους εθελοντές δασκάλους, καθηγητές, για όλους όσους συμβάλλουν στη λειτουργία αυτού του τόσο σημαντικού θεσμού για τον πατραϊκό λαό και τα παιδιά του. Σας ευχαριστούμε.

Η δουλειά σας είναι κρίσιμη, καθώς βοηθάτε στο να στέκονται όρθιες οι λαϊκές οικογένειες, να μην εγκαταλείπουν τα όνειρα και τους στόχους τους τα παιδιά των ανέργων, των χαμηλόμισθων, όσων χτυπιούνται από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Σε εσάς βρίσκουν στήριγμα και δεν εγκαταλείπουν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, κρατάτε ζωντανή την ελπίδα.

Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι το 2020 που η ανθρώπινη εργασία έχει απογειώσει τις παραγωγικές δυνατότητες, την επιστήμη, την τεχνολογία, το σύστημα μάς στερεί πράγματα που θα έπρεπε να είναι δεδομένα, όπως η ολόπλευρη μόρφωση.

Ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων. Ενωμένοι αλλάζετε ήδη την πορεία των πραγμάτων, αντιστέκεστε στη μισή ζωή, τη μισή γνώση, την αμορφωσιά που θέλουν να μας επιβάλλουν.

Με οργανωμένη πάλη, στοιχείο της οποίας είναι και το Λαϊκό Φροντιστήριο, μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση, να ανατρέψουμε τις αιτίες και του υπαίτιους για όσα βιώνουμε σήμερα.

Σας ευχαριστούμε».

 

Σύντομους χαιρετισμούς, απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος και η Υπεύθυνη Γραμματείας Διεύθυνσης του Λαϊκού Φροντιστηρίου, Γωγώ Γαλυφοπούλου.

 

Στην εκδήλωση, που «έντυσε» μουσικά το Κουατρέτο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών,  συμμετείχαν η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Σοφία Ασπρούλια, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, καθώς και γονείς των μαθητών.