(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Καλοκαιρινά εργαστήρια για 15 παιδιά από την «Πρόταση»

Η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ υλοποιεί μία καλοκαιρινή δράση διάρκειας ενός μηνός (Ιούλιος 2020) με καλοκαιρινά εργαστήρια για 15 παιδιά ( σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς) ηλικίας 6-12 ετών .
Τα εργαστήρια αφορούν τις πολύπτυχες διαστάσεις της σωματικής και ψυχικής υγείας εμπεριέχοντας:
α) πρακτικές προσέγγισης και ενδυνάμωσης της προσωπικότητας των παιδιών μέσα από δομημένα προγράμματα που σχετίζονται με το ανθρωπογενές και το φυσικό περιβάλλον ώστε να καλλιεργηθούν η αυτοεκτίμηση, οι θετικές στάσεις , οι αξίες, οι συμπεριφορές που ενισχύουν την κοινωνική ένταξη.
β) δραστηριότητες που προάγουν τη δημιουργικότητα την υπευθυνότητα, την ανάπτυξη ενδιαφερόντων και την κριτική σκέψη.
γ) ανάπτυξη δεξιοτήτων που αφορούν στην υγεία , την κατανόηση της έννοιας της πρόληψης υγείας και αντιμετώπισης ζητημάτων σχετιζόμενα με εξαρτητικές συμπεριφορές και προάσπιση της υγείας τους.
Παράλληλα παρέχεται ατομική συμβουλευτική από την ψυχολόγο του φορέα, σε γονείς των συμμετεχόντων παιδιών.
Η δράση αυτή θα συμβάλλει στις επιτακτικές ανάγκες παιδιών και γονέων που ήρθαν ως αιτήματα στην Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ μετά τον εγκλεισμό τους και την συνεχιζόμενη απειλή της πανδημίας ώστε να ενδυναμωθεί η ψυχοκοινωνική τους κατάσταση.
Με την ολοκλήρωσή της, η δράση θα αποτυπωθεί σε ένα πολυσέλιδο φυλλάδιο με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της πρόληψης μέσα από ψυχοπαιδαγωγικές παρεμβάσεις που προάγουν την έκφραση, την τέχνη, την ομαδική συνύπαρξη και λειτουργούν ως μηχανισμοί πρόληψης των εξαρτήσεων και βλαπτικών συμπεριφορών.