(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: «Γεύση» από Ιταλικό κινηματογράφο στο Άνω Καστρίτσι

«Γεύση» από Ιταλικό κινηματογράφο , πήραν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (χθες) , οι φίλοι της 7ης τέχνης, που βρέθηκαν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στο Άνω Καστρίτσι, προκειμένου να παρακολουθήσουν την ταινία «Ο Ταχυδρόμος» (il postino), σε σκηνοθεσία Μάικλ Ράντφορντ.

Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου , που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός και φέτος βρίσκει μοναδική ανταπόκριση από το κοινό.

«Ο ταχυδρόμος», θα επαναπροβληθεί στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής  12 Ιουλίου, στο προαύλιο του Γυμνασίου Δεμενίκων.

Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται σε ένα ψαροχώρι της μεταπολεμικής Ιταλίας, όπου ο νεαρός ταχυδρόμος Μάριο Ρουόπολο, (Μάσιμο Τροΐζι) γνωρίζει τον Χιλιανό ποιητή Πάμπλο Νερούδα (Φιλίπ Νουαρέ).

Ο Μάριο διακινεί την αλληλογραφία του ποιητή,  ο οποίος διώκεται από τις αυταρχικές κυβερνήσεις της πατρίδας του κι έχει λάβει πολιτικό άσυλο απ’ την Ιταλία, υπό τον όρο ότι θα μένει μόνιμα σε μια ερημική περιοχή..

Αφηγείται τη φιλία του νεαρού ταχυδρόμου Μάριο Ρουόπολο με το Χιλιανό κομμουνιστή ποιητή Πάμπλο Νερούδα και τον έρωτα του πρώτου για την όμορφη Μπεατρίτσε Ρούσο.

Πρωταγωνιστούν Φιλίπ Νουαρέ, Μαρία Γκράτσια Κουτσινότα, Μάσιμο Τροϊζι, Λίντα Μορέτι, Ρενάτο Σκάρπα,

Είσοδος Ελεύθερη