ΑΧΑΪΑ: Ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Μυλωνά – «Αγαθά και υπηρεσίες με διαφάνεια»

Πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο στο Δημοτικό κατάστημα Λουσικών με θέμα τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Ν. Μυλωνάς, στην ομιλία του για τα πεπραγμένα τοποθετήθηκε εφ’ όλης της ύλης, ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να επιλύονται τα προβλήματα του δημότη. Η λειτουργία των υπηρεσιών, η εικόνα και η αξιοπιστία του Δήμου καθώς και η θεσμική λειτουργία είναι στις πρώτες θέσεις των προϋποθέσεων για τον Δήμαρχο. Επισημαίνοντας τις συγκρούσεις και τον αγώνα που έδωσε και δίνει η Δημοτική Αρχή κόντρα σε νοοτροπίες και αντιλήψεις αλλά και για να βελτιώσει την εικόνα του Δήμου προς τα έξω. Ο κ. Μυλωνάς εξήγησε πως είμαστε σε καλό δρόμο αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επιλογή του να προχωρούν οι διαδικασίες προμήθειας μέσω διαγωνισμών με κλειστούς φακέλους για εξοικονόμηση χρημάτων και διαφάνεια. Οι απευθείας αναθέσεις διευκρίνισε γίνονται μόνο για λόγους ταχύτητας και με απόλυτη διαφάνεια.

Αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει ξεχωριστά σε κάθε αντιδημαρχία αλλά και στη ΔΕΥΑΔ και επιγραμματικά σε θέματα που αφορούν τους Ρομά, τους Προέδρους, την έδρα του Δήμου αλλά και τον προαστιακό.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή της υλοποίησης των προγραμματικών μας δεσμεύσεων και θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά για να ανταποκριθούμε σε όσα αναφερθήκαμε. Το έργο των δέκα μηνών χαρακτηρίζεται θετικό:

• Η κατάσταση της ΔΕΥΑΔ βελτιώνεται συνεχώς, ο δημότης έχει νερό και οι όποιες αστοχίες αντιμετωπίζονται σιγά σιγά με επιτυχία
• Βελτιώνουμε καθημερινά την αγροτική οδοποιία, έχουμε ένα πρόγραμμα πάνω από 600.000 ευρώ, ποσό που δεν έχει προηγούμενο για να διορθώσουμε την κατάσταση
• Βελτιώθηκε η κατάσταση στην καθαριότητα όπου πέραν της καθημερινής αποκομιδής καθαρίσαμε δεκάδες χωματερές και συνεχίζουμε. Ανατίθεται τις επόμενες μέρες η μελέτη κατασκευής του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων που θα βελτιώσει αισθητά την καθαριότητα του Δήμου μας.
• Η υπηρεσία ηλεκτροφωτισμού εργάζεται πυρετωδώς και η κατάσταση στον Δημοτικό φωτισμό είναι πολύ βελτιωμένη. Την επόμενη εβδομάδα θα αναθέσουμε την τεχνική υποστήριξη για ψηφιοποίηση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού και εφαρμογών έξυπνης πόλης.
• Κρατήσαμε τον Δήμο ανοιχτό με την επιτυχή διαχείριση της μη εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Στόχος μας να δημιουργήσουμε συνθήκες όπου ο Δήμος θα προσφέρει αγαθά και υπηρεσίες με διαφάνεια και θα τον οδηγήσουμε στην εποχή της σύγχρονης τεχνολογίας προς όφελος του Δημότη».

Ο Δήμαρχος στο τέλος του απολογισμού ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους (τους οποίους χαρακτήρισε ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας), τους Προέδρους των Κοινοτήτων, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Οργανισμών, τους συνεργάτες του καθώς και τους εθελοντές, τους συλλόγους και τις αρχές για την άριστη συνεργασία και την σημαντική υποστήριξη στο έργο της Δημοτικής Αρχής.