ΠΑΤΡΑ: Το Σπιράλ του Πέτρου Ψωμά στα Ροΐτικα – Συνάντηση με το τοπικό συμβούλιο

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» Πέτρος Ψωμάς, ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Στανίτσας, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Μαίρη Κάργα και Φώτης Λουριδάς και τα μέλη της παράταξης Ελένη Γιώτη και Λεωνίδας Ζαβέδρας   επισκέφτηκαν τα Ροΐτικα, το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όπου βρέθηκαν και συνομίλησαν με το τοπικό συμβούλιο και δημότες της περιοχής, σε συναντήσεις ενημερωτικού και κοινωνικού χαρακτήρα, αντίστοιχα.

Νωρίς το απόγευμα την αντιπροσωπεία του σπιράλ υποδέχτηκε στο γραφείο του τοπικού συμβουλίου ο Πρόεδρος Παναγιώτης Γεωργαντόπουλος, συνοδευόμενος από τα μέλη του συμβουλίου, Αργύρη Φιλιππόπουλο και Χρήστο Γαλαριώτη. Στη συζήτηση που ακολούθησε τα μέλη του συμβουλίου έθεσαν υπόψιν των ανθρώπων του σπιράλ τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και τους κατοίκους της. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση επί των προβλημάτων και των εναλλακτικών λύσεων.

Τα κύρια θέματα που απασχολούν το χωριό είναι το αποχετευτικό, η ποιότητα του νερού, η έλλειψη σημάνσεων στην περιοχή και αριθμήσεων στα οικήματα, η κυκλοφοριακή σύνδεση με την Πάτρα με μέσα μαζικής μεταφοράς (προαστιακός και αστικό ΚΤΕΛ), η ακαταλληλότητα του οδοστρώματος και του πεζοδρομίου της παραλιακής οδού. Εκτενής συζήτηση έγινε επί των ελλείψεων στο αποχετευτικό σύστημα σε μία ολόκληρη περιοχή 70 και πλέον οικιών, επί της επικείμενης σύνδεσης του δικτύου με τον βιολογικό και επί του γενικότερου σχεδιασμού και χρονοδιαγράμματος που αφορά το συγκεκριμένο έργο.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για τις ευκαιρίες της περιοχής, τις συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στον τόπο, τις δυνατότητες ανάπτυξης των Ροϊτίκων και τις προοπτικές του τόπου. Αντίστοιχες συζητήσεις καθώς και πολλές ενδιαφέρουσες επαφές και γνωριμίες έκαναν τα μέλη του σπιράλ με ντόπιους και επισκέπτες που συνάντησαν στην κεντρική πλατεία κατά την πολύωρη παραμονή τους, στη συνέχεια της βραδιάς.