Η τήρηση της νομιμότητας στο Δήμο δεν αποτελεί απειλή για κανέναν

Η Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου, με αφορμή την ανακοίνωση του Δημαρχιακού Γραφείου, σε συνέχεια της επιστολής 22 Δημοτικών Συμβούλων της Μειοψηφίας σχετικά με τις αποπληρωμές τιμολογίων του Δήμου Αιγιάλειας, επιθυμεί να σημειώσει τα παρακάτω:

«Η τήρηση της νομιμότητας στη λειτουργία του Δήμου δεν μπορεί να αποτελεί απειλή για τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Υπαλλήλους και για κανέναν.

Αντιθέτως, η μη τήρηση της νομιμότητας και η πιθανή εξυπηρέτηση «ημετέρων» προμηθευτών του Δήμου, αποτελεί απειλή για την Ισονομία και την Τάξη.

Η δήθεν παρεμπόδιση της πληρωμής εργολάβων για τη μεταφορά των σκουπιδιών δεν είναι αλήθεια, αφού η Νομοθεσία παρέχει στο Δήμαρχο τη δυνατότητα να δίνει προτεραιότητα σε αυτή, για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας και μάλιστα σε μία περίοδο που ο Δήμος είναι σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», εξαιτίας των αδιεξόδων με τα απορρίμματα.

Καλούμε τον Δήμαρχο να εφαρμόσει τα νόμιμα, να σταματήσει να βλέπει «φαντάσματα και εφιάλτες» και να παρουσιάσει στους δημότες της Αιγιάλειας τη λύση για τα σκουπίδια που προεκλογικά έλεγε ότι είχε!

Η εκ μέρους του ερμηνεία της Επιστολής των 22 Δημοτικών Συμβούλων της Μειοψηφίας , αποτελεί έλλειψη σεβασμού στο «ρόλο ενός εκάστου Δημοτικού Συμβούλου», που τόσο πολύ διατυμπανίζει τον τελευταίο χρονικό διάστημα, όντας σε πολιτικό αδιέξοδο, αφού στ’ αλήθεια δεν το πιστεύει!

Αν η ατομική ευθύνη κάθε Δημοτικού Συμβούλου, αποτελεί για τον Δήμαρχο, «αντιπολιτευτικό μένος», τότε συνεχίζει να εκτρέπεται θεσμικά και να «ρίχνει λάδι στη φωτιά», ακυρώνοντας τον ίδιο του τον εαυτό και τα όσα ευαγγελίζεται για «συνεργασία και συνεννόηση όλων».

Περιμένουμε να δούμε, πότε επιτέλους θα σεβαστεί τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και της Μειοψηφίας του και πότε θα σταματήσει να βλέπει παντού «απειλές» από την Αντιπολίτευση.

Είναι φανερό, πως το εναπομείναν «συμμαχικό» δίδυμο «Καλογερόπουλου – Τριανταφυλλόπουλου» έχει επιλέξει τη «μοναχική» του πορεία.

Ο κ. Δήμαρχος κάνει τις επιλογές συνεργατών που του ταιριάζουν»!