Γεννηματά: Ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι το νομοσχέδιο για τις πορείες

Με σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά. Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά είπε ότι «είναι ντροπή εσείς να ψηφίζετε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις». Αυτό προκάλεσε την οργή της πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής, που μεταξύ άλλων απάντησε λέγοντας, ότι είναι «ντροπή είναι να συγκυβερνάς με την ακροδεξιά και στη συνέχεια να την ενσωματώνεις, να ασπάζεσαι τις λογικές της. Δεν είναι ντροπή να συμμετέχεις σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μην βρεθεί η χώρα σε καθεστώς άτακτης χρεοκοπίας» σημείωσε.

«Είναι ντροπή να περνάς τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού, να δίνεις στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους» συνέχισε.

«Είναι ντροπή να υποτάσσεσαι στα εθνικά θέματα, για να κάνεις το καλό παιδί. Είναι ντροπή κ. Τσίπρα να βλέπεις δίπλα σου το παρακράτος» υπογράμμισε και συνέχισε: «Είναι ντροπή να δίνεται συγχωροχάρτι στη διακυβέρνηση Καραμανλή και σήμερα να θυμάστε τα λάθη της επειδή αισθάνεστε ότι δεν τον έχετε πια ανάγκη».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο, η κυρία Γεννηματά υπεραμύνθηκε για τη στάση του κόμματος της, καθώς όπως επεσήμανε οι αλλαγές του Κινήματος Αλλαγής, ήταν καθοριστικές λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ξαναγράψαμε με δημοκρατικό μελάνι το νομοσχέδιο». Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση είπε, ότι η εποχή που έρχεται το νομοσχέδιο δεν είναι αθώα. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «θέλετε να προλάβετε τις κινητοποιήσεις που θα έχουμε τον φθινόπωρο. Απέναντι στο μισός μισθός, μισή δουλειά, απέναντι στα λουκέτα».

Η αντιπαράθεση Τσίπρα-Γεννηματά συνεχίστηκε και στη δευτερολογία τους, διατηρώντας υψηλούς τόνους και προσωπικές επιθέσεις.