Κύπελλο ποδοσφαίρου: Η ΕΠΟ έκανε το θαύμα της και όρισε τη Ριζούπολη ως έδρα του τελικού

Σ’ ένα γήπεδο που για τελευταία φορά παίχθηκε ποδόσφαιρο στις 9 Μαρτίου (Απόλλων Σμύρνης-Απόλλων Λάρισας 3-0) αποφάσισε η ΕΠΟ να διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου καθώς η επιλογή της είναι το γήπεδο του Απόλλωνα.

Προφανώς το κορυφαίο προϊόν (όσον αφορά τις συλλογικές διοργανώσεις) της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έτσι αξιολογείται από τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ η οποία δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις περιπτώσεις των γηπέδων της Νέας Σμύρνης και του Περιστερίου (που χρησιμοποιούνται για τα πλέι άουτ της Super League 1).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Ολυμπιακός αντιπρότεινε τις επιλογές του Καραϊσκάκη, του Χαριλάου ή και το Παγκρήτιο ωστόσο όλες απορρίφθηκαν με την τελική ψηφοφορία να είναι 12 υπέρ, 4 παρών από τους Λ.Μπουτσικάρη, Μ.Γκαγκάτση, Β.Ασλανίδη και Β.Γραμμένο, ενώ «όχι» ψήφισε μόνο ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Τάκης Αγραφιώτης.

Για την ΕΠΟ λοιπόν το γήπεδο της Ριζούπολης είναι αυτό που αξίζει στον τελικό αλλά και σε δύο ομάδες του μεγέθους του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ που θα διεκδικήσουν τον τίτλο την Κυριακή 26 Ιουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στην διαρροή της σκέψης για Ριζούπολη υπήρξε οργισμένη αντίδραση του Ολυμπιακού που έκανε λόγο «για μία ακόμη θλιβερή παράσταση από την ΕΠΟ», ενώ από την ΑΕΚ δεν υπήρχε καμία επίσημη τοποθέτηση.

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι σε εξέλιξη οπότε οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΠΟ αναμένεται να ακολουθήσουν το μεσημέρι.