Επιδόματα Ιουλίου: Όλες οι πληρωμές

Μια σειρά επιδομάτων θα καταβληθούν στους δικαιούχους, με το χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί να παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.

Συγκεκριμένα,

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου καταβάλλονται από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Επίδομα Γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Στέγασης, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Υπερηλίκων, Επίδομα Ομογενών και η τρίτη δόση του επιδόματος παιδιού Α21.

Για το επίδομα παιδιού η πλατφόρμα  θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να υποβάλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr) ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασής τους στο TAXISnet.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 αφορά στους μήνες Μάιο και Ιούνιο και θα καταβληθεί, όπως ορίζει ο νόμος, την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 σε όλους όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2020. Για το επίδομα γέννησης θα πληρωθούν οι δικαιούχοι που εγκρίθηκε η αίτηση τους μέχρι 30 Ιουνίου καθώς και αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αργότερα λόγω διασταυρώσεων.

Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. Έτσι όσοι πληρωθούν στις 31 Ιουλίου θα πληρωθούν την δεύτερη δόση στις 30 Νοεμβρίου.