(ΗΧΗΤΙΚΟ)- ΑΧΑΪΑ: Διαδικτυακή συζήτηση από «διαΝΕΟσις» – Γεωργακόπουλος στον ΣΚΑΪ 89,4: Έχουμε έρευνα, απαραίτητη η στήριξη Τουριστικού και Αγροτικού Τομέα

Τους τελευταίους μήνες καλούμαστε όλοι υπό πρωτόγνωρες συνθήκες να προσαρμοστούμε σε μία νέα πραγματικότητά και να αντεπεξέλθουμε σε νέες μελλοντικές προκλήσεις. Καλούμαστε επίσης να δράσουμε στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Πώς πρέπει να μοιάζει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας; Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της πατρίδας μας;

 

Στο πλαίσιο αυτό η διαΝΕΟσις, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Επιμελητήριο Ηλείας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιήσουν δημόσια διαδικτυακή συζήτηση προκειμένου να συζητηθεί η οικονομική ανάκαμψη και οι προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που χρειάζεται η χώρα μας.

Η συζήτηση με τίτλο «Οικονομική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα στη Μετά – COVID Εποχή» και στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του επιστημονικού κόσμου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 19:00 και θα έχει διάρκεια μία ώρα και είκοσι λεπτά περίπου.

 

Η συζήτηση θα αποτελείται ουσιαστικά από τρεις θεματικές ενότητες κατά τις οποίες θα σχολιαστούν ξεχωριστά επιμέρους οικονομικοί τομείς και κλάδοι, αλλά και τα ευρήματα σχετικών ερευνών της διαΝΕΟσις. Πιο συγκεκριμένα αυτοί θα είναι: α) Ο τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές του στην περιοχή β) Ο αγροδιατροφικός τομέας και η προοπτική του & γ) Η χρηματοδοτική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και οι δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΠΑ.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή συζήτηση από τη σελίδα της διαΝΕΟσις στο youtube και στο facebook, από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας και από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο facebook, από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας και από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Ηλείας στο facebook και από τη σελίδα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο facebook.

Στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 μίλησε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος